Campania de vaccinare gratuita incepe in noiembrie

20/10/2011

Campania de vaccinare gratuita incepe in noiembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campania-de-vaccinare-gratuita-incepe-in-noiembrie/

In noiembrie incepe campania nationala gratuita de vaccinare a populatiei. Ministerul Sanatatii va achizitiona un milion de doze de vaccin gripal, iar serul va fi utilizat pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire.

“Am alocat pentru campania de imunizare din acest sezon un buget de 11 milioane de lei. Achizitia vaccinului gripal se va face in doua etape. In prima etapa directiile de sanatate publica achizitioneaza, la nivel local, un numar de aproximativ 270 000 doze de vaccin gripal, urmand ca restul de 730 000 doze sa fie cumparate de catre minister in cadrul unei licitatii publice care a fost deja demarata pe site-ul de licitatii www.seap.ro. Conform estimarilor noastre, vom putea incepe campania luna viitoare”, a declarat dr. Ladislau Ritli, ministrul Sanatatii.

Ca in fiecare an, campania de vaccinare se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitatile sanitare cu paturi. Vor avea prioritate persoanele cu varsta peste 65 de ani, bolnavii cronici – in special cei cu boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice -, copiii si batranii institutionalizati si personalul medical.

Infectiile respiratorii – in crestere

Momentan, nu a fost confirmat niciun caz de gripa pe teritoriul tarii, insa numarul infectiilor respiratorii a crescut cu 1% fata de saptamana trecuta. Datele furnizate de catre Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile arata ca, in cea de-a doua saptamana de monitorizare a anului 2011, numarul total de cazuri de infectii respiratorii este de 115.675.

In ceea ce priveste numarul afectiunilor compatibile cu gripa, in saptamana 10-16 octombrie, au fost inregistrate 62 de cazuri, in scadere cu 46 cazuri fata de saptamana precedenta. De asemenea, ponderea internarilor acestor cazuri se afla in scadere cu peste 3%.

Aceasta usoara crestere se inscrie in limitele evolutiei normale pentru aceasta perioada si se datoreaza conditiilor meteorologice, in special variatiilor de temperatura, sustin specialistii.

Autor: Mirabela Viasu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: