Calendarul miscarilor de protest stabilite de CMR

02/07/2013

Calendarul miscarilor de protest stabilite de CMR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/calendarul-miscarilor-de-protest-stabilite-de-cmr/

CMRPresedintele CMR a anuntat ca incepand cu luna septembrie si octombrie vor fi organizate mai multe miscari de protest, marsuri, pichetari, demonstratii, activitati sindicale, urmand ca in noiembrie sa se treaca la demisia in bloc.

Potrivit presedintele CMR, Vasile Astarastoae, actuala coalitie – formata din corpul profesional, reprezentanti ai organizatiilor profesionale ale medicilor si asistentilor, pacienti, sindicate – va stabili un calendar de proteste, care vor avea diferite forme. Printre soluţiile propuse de prof. dr. Vasile Astarastoae pentru rezolvarea problemelor din sanatate se numara rectificarea bugetara, cresterea alocatiilor pentru acest sector, majorarea veniturilor personalului medical, dupa un calendar stabilit.

Dr. Astarastoae sustine ca exista ”o adevarata prigoana impotriva corpului medical”: “Ne-a ajuns cutitul la os, nu mai suportam sa fim umiliti, batjocoriti, hartuiti, sa ni se calce demnitatea. Vrem un tratament normal, nu unul preferential. Asistam la o adevarata prigoana impotriva corpului medical, la incercarea de a ne dezbina”, spunea Astarastoae, in iunie.

Solutiile pentru sistemul de sanatate?

In replica, premierul Victor Ponta sustinea in urma cu doua saptamani necesitatea gssirii unor solutii serioase si sustenabile la problema nemultumirii medicilor, afirmand ca asteapta propuneri in acest sens de la Ministerul Sanatatii si de la Colegiul Medicilor.

Secretarul de stat îi Ministerul Sanatatii dr. Raed Arafat afirma ca in ultima perioada au avut loc discutii pentru a se gasi solutii viabile care sa duca la cresteri salariale in sistemul sanitar. Dr Arafat a mentionat ca pentru cresterile salariale ale medicilor exista doua grupuri de lucru, unul care discuta statutul spitalelor si posibilitatea de a le scoate din categoria institutiilor bugetare si un al doilea grup, care discuta problemele referitoare la salarizarea din sistem.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: