Calendarul de proteste pentru medicii de familie

22/03/2016

Calendarul de proteste pentru medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/calendarul-de-proteste-pentru-medicii-de-familie/

protesteEste a doua zi de greva japoneza in Sanatate. Medicii de familie consulta cu banderole albastre pe brat, iar pacientii sunt informati despre protest prin afise.
Calendarul protestelor medicilor de familie pana la data de 1 aprilie 2016:

De luni, medicii de familie poarta banderola albastra in semn de solidarizare cu medicii din sistemul public de sanatate. Miercuri, 23 martie,  la sediul SNMF are loc o conferinta de presa.

Ziua de joi, 24 martie, debuteaza cu miting in piata din fata Ministerului Sanatatii, la Monumentul Eroilor Revolutiei.

Toti medicii care vin din tara la Conferinta Nationala de Medicina Familiei, sunt asteptati si la miting.

Vineri, 25 martie, are loc Adunarea Generala a Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familiei, iar sambata, 26 martie,  este programata Sedinta Senatului SNMF.

“Impreuna vom decide ce vom face mai departe si daca vom accepta sa mai semnam acest contract umilitor”, scriu reprezentantii medicilor de familie pe site-urile de socializare.

De asemenea, se mai mentioneaza ca actiunea de joi, 24 martie, este concomitenta in toate judetele. In fiecare judet,  joi, la ora 11:00 vor fi depuse documente identice la toate casele judetene, de catre o delegatie care fie va picheta casa, fie va organiza declaratii de presa.

“Daca vocea noastra nu se va face auzita, daca lipsa noastra din sistem nu se face simtita prin nesemnarea contractelor, nu vom reusi sa ne obtinem inapoi demnitatea furata. Fara voi, noi nu avem puterea sa schimbam lucrurile. Cu voi putem muta muntii!” , mai scrie in anuntul privind calendarul de proteste, semnat de reprezentantii SNMF si FNPMF.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. DR.TICHINDELEAN LIVIU-Medic primar Medicina de familie says:

    Sunt profundd nemultumit de ceea ce am devenit in ultimii ani.Cu sistemul SIUI,cumparat dubios ,cu sume enorme,cu vinovati stiuti,inca nejudecati,sitem care i-mi consuma 80%din timp,fiinca
    nu functioneaza de cela mai multe ori,nu valideaza multe servicii prestate,nu inregistreaza la timp asiguratii,categoria de asigurati etc.Simt ca aceasta nu mai este medicina.Pentru pacientii inscrisi pe lista mea trebuie sa fac tot felul de cautari pentru a le prescrie o reteta corecta si la un pret acceptabil pentru acestia,cu toate ca pentru unii dintre ei,a fi medicul de familie echivaleaza cu a fi doar medicul lui de familie si esti obligat sa faci neaparat ceea ce dorescdansii.Vrand nevrand a trebuit sa acceptam toate aceste neajunsuri muncind de doua ori mai mult,in speranta ca sistemul va deveni performant si vom fi platiti pentru munca depusa.Cu ce ne-am ales?Munca dubla,bani putini si un respect al autoritatilor cu tendint spre zero!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: