Buget suplimentat | Bani pentru medicamente necesare pacientilor Covid

29/09/2021
Buget suplimentat | Bani pentru medicamente necesare pacientilor Covid

Buget suplimentat | Bani pentru medicamente necesare pacientilor Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bugetul-ms-va-fi-suplimentat/

Bugetul Ministerului Sanatatii va fi suplimentat cu 386 de milioane de lei, potrivit anuntului facut de premierul Florin Citu.

El a precizat ca vor fi achizitionate inclusiv medicamente precum Remdesivir si Tocilizumab, necesare in tratamentul anti-COVID, dar si anticorpi monoclonali.

“Am aprobat, prin hotarare de Guvern, alocarea a 386 de milioane de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii, din Fondul de rezerva, pentru a achizitiona medicamente destinate tratarii pacientilor cu COVID-19 internati in unitatile sanitare din Romania. Acesti bani nu au fost ceruti la rectificare bugetara. Stocul pentru Remdesivir era doar pentru inca o luna, iar pentru Tocilizumab doar pentru trei saptamani. Pentru prima oara am comandat si anticorpi monoclonali. Aceasta este o comanda facuta tot de Comisia Europeana in numele Romaniei. Am aderat si noi la aceasta comanda.”, a declarat prim-ministrul Florin Citu, intr-o declaratie publica.

Tot potrivit premierului, pe langa aceste sume care au fost propunerile Comisiei de boli infectioase, s-a suplimentat cu 70 de milioane de lei si programul Ministerului Sanatatii destinat ingrijirii si acordarii tratamentelor pacientilor critici.

Etichete: buget ministerul sanatatii, tratament pacienti covid, medicamente pacienti covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: