Bucuresti: Testare gratuita pentru depistarea Covid-19 a personalului din invatamant

31/08/2020
Bucuresti: Testare gratuita pentru depistarea Covid-19 a personalului din invatamant

Bucuresti: Testare gratuita pentru depistarea Covid-19 a personalului din invatamant

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bucuresti-testare-gratuita-pentru-depistarea-covid-19-a-personalului-din-invatamant/

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune ca municipalitatea a pregatit teste pentru cei 17.000 de angajati din invatamantul bucurestean, cadre didactice si personalul auxiliar.

“Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor, demareaza cel mai amplu program de testare in mediul scolar, unic pana acum in tara, care corespunde programelor similare din intreaga Europa, care au dat un succes foarte mare. Programe care acolo au fost sustinute de catre factori guvernamentali, aici nepregatindu-se nimic din partea executivului, venim noi cu aceasta propunere. (…) Toate cadrele didactice din Bucuresti, daca doresc, nimeni nu este obligat, se pot testa gratuit. (…) Am pregatit teste pentru 17.000 de persoane, reprezentand personalul din unitatile de invatamant, inclusiv personal auxiliar. Testare gratuita. Pentru a fi valabil testul, acesta trebuie realizat practic in ultima saptamana de vacanta. Avem capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi”, a precizat Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Primarul general a mentionat ca Municipalitatea a pregatit o capacitate extinsa de testare, inclusiv pentru elevi, iar cei care prezinta simptome de infectie respiratorie, precum febra sau starea generala proasta, vor fi testati.

“Am pregatit o capacitate extinsa de testare pentru cei 250.000 de elevi din Bucuresti – deci pentru toti elevii – la cerere, nimeni nu este fortat, fiind o problema personala, de sanatate. Nu este necesar ca inainte de scoala sa fie testati toti cei 250.000 de elevi, dar in fiecare dimineata, la triajul care se efectueaza, la intrare in gradinita, scoala sau liceu – si din 1 octombrie si in facultate – daca se observa mici semne de infectie respiratorie (…) acele situatii vor fi transmise imediat de catre reprezentantul ASSMB la cabinetul de medicina scolara si imediat acel copil va fi trimis la testare”, a spus primarul general al Capitalei, potrivit sursei citate.

Etichete: teste covid-19, testare coronavirus, testare cadre medicale covid

autor

Autor: Adriana Pavel

5 Comentarii

 1. Ionescu stefan says:

  Cu 800 lei pensie de unde plătește. 420 lei testul ce mai mănâncă ce mai plătește întreținere cablu și lumina e strigător la cer…

 2. Andreea says:

  Buna ziua daca asi dori sa fiu testata cum ar trebui sa fac am 3 copilasi si i cresc singura vreau siguranta ptt ei

 3. Ursachi Nicolina Eugenia says:

  Buna ziua ,
  Numele meu este Ursachi Nicolina Eugenia si va informez ca am de facut o operatie chirurgicala la spitalul de urgenta Floreasca.Din pacate mi s-a comunicat ca trebuie sa ma prezint la spital cu testul covid efectuat deja. Nu era normal sa fiu internata mai devreme in spital si cei de acolo sa-mi efectueze testul covid gratuit in baza biletului de trimitere de la medicul de familie ?Unde as putea sa efectuez acest test de covid gratuit ?

 4. Dumitrescu Valentina says:

  Buna ziua! Ma numesc Dumitrescu Valentina, locuiesc în București, sector , iar pe data de 08.09.2020 am făcut test covid PCR care a fost pozitiv. Am stat două săptămâni izolată în casa ( mentionez ca sunt însărcinată în 22 de saptamani) împreună cu soțul meu (ofiter de politie la IGPR de unde a si adus virusul, mulți colegi de-i lui fiind pozitivi). După 14 zile de izolare, nu ne mai testează nimeni, în ciuda faptului că inca nu ne simtim bine. Am fost sfătuiți de DSP sa ne reluăm activitatea normal, dar cred ca i-am pune în pericol si pe colegii sănătoși. Va rog sa-mi spuneti daca ne putem testa (eu si sotul meu) prin programul derulat de Primaria Capitalei. Multumesc

 5. Catalina Serban says:

  Buna dimineata , sunt profesor si inspector scolar in Bucuresti …. in ce conditii pot beneficia de testare gratuita covid ?
  Va multumesc !

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: