Bucuresti: Testare gratuita pentru depistarea Covid-19 a personalului din invatamant

31/08/2020

Bucuresti: Testare gratuita pentru depistarea Covid-19 a personalului din invatamant

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bucuresti-testare-gratuita-pentru-depistarea-covid-19-a-personalului-din-invatamant/

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune ca municipalitatea a pregatit teste pentru cei 17.000 de angajati din invatamantul bucurestean, cadre didactice si personalul auxiliar.

“Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor, demareaza cel mai amplu program de testare in mediul scolar, unic pana acum in tara, care corespunde programelor similare din intreaga Europa, care au dat un succes foarte mare. Programe care acolo au fost sustinute de catre factori guvernamentali, aici nepregatindu-se nimic din partea executivului, venim noi cu aceasta propunere. (…) Toate cadrele didactice din Bucuresti, daca doresc, nimeni nu este obligat, se pot testa gratuit. (…) Am pregatit teste pentru 17.000 de persoane, reprezentand personalul din unitatile de invatamant, inclusiv personal auxiliar. Testare gratuita. Pentru a fi valabil testul, acesta trebuie realizat practic in ultima saptamana de vacanta. Avem capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi”, a precizat Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Continut educational:

Primarul general a mentionat ca Municipalitatea a pregatit o capacitate extinsa de testare, inclusiv pentru elevi, iar cei care prezinta simptome de infectie respiratorie, precum febra sau starea generala proasta, vor fi testati.

“Am pregatit o capacitate extinsa de testare pentru cei 250.000 de elevi din Bucuresti – deci pentru toti elevii – la cerere, nimeni nu este fortat, fiind o problema personala, de sanatate. Nu este necesar ca inainte de scoala sa fie testati toti cei 250.000 de elevi, dar in fiecare dimineata, la triajul care se efectueaza, la intrare in gradinita, scoala sau liceu – si din 1 octombrie si in facultate – daca se observa mici semne de infectie respiratorie (…) acele situatii vor fi transmise imediat de catre reprezentantul ASSMB la cabinetul de medicina scolara si imediat acel copil va fi trimis la testare”, a spus primarul general al Capitalei, potrivit sursei citate.

Etichete: teste covid-19, testare coronavirus, testare cadre medicale covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19