Bucuresti | Programe de recuperare oncologica si testarea genetica pentru cancerul de san

28/11/2022
Bucuresti | Programe de recuperare oncologica si testarea genetica pentru cancerul de san

Bucuresti | Programe de recuperare oncologica si testarea genetica pentru cancerul de san

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bucuresti-programe-de-recuperare-oncologica-si-testarea-genetica-pentru-cancerul-de-san/

Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB) au aprobat doua hotarari conform carora, pe parcursul anilor 2023 – 2024, un numar de 2.500 de persoane vor putea beneficia de programe pentru recuperare oncologica, iar 400 de un program pentru testarea genetica a cancerului de san.

Programele vor fi derulate de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti. Programul pentru testarea genetica la cancerul de san are prevazut un buget total de 4,9 milioane de lei, iar cel pentru recuperare oncologica de 14,6 milioane lei, precizeza Agerpres.

Primul proiect se va derula prin unitatile sanitare publice si/sau private cu profil oncologic, specializate in efectuarea testelor moleculare, cu care ASSMB va incheia un contract de afiliere. Sprijinul financiar acordat va fi de 12.350 de lei/beneficiar si va fi decontat catre unitatile sanitare.

Conform referatului de aprobare, testul molecular este recomandat pacientelor recent diagnosticate cu cancer mamar. El ofera informatii suplimentare despre probabilitatea de reaparitie a cancerului de san in urmatorii 10 ani.

Sprijinul financiar acordat prin cel de-al doilea program este de 5.850 lei/beneficiar/pachet de servicii si va fi decontat catre unitatile sanitare publice si/sau private afiliate in cadrul proiectului. Fiecare pacient, in functie de recomandarile medicului oncolog curant, va putea beneficia de un pachet de servicii medicale compus din: 10 sedinte de kinetoterapie – 135 lei/sedinta, 10 sedinte de drenaj limfatic manual – 170 lei/sedinta, zece sedinte de consiliere psihologica – 250 lei/sedinta, o consultatie de nutritie oncologica – 300 lei.

Etichete: recuperare oncologica, testare genetica cancerul de san, CGMB

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: