Bucuresti: Interventii de chirurgie cardiaca realizate cu cel mai performat robot din lume, Da Vinci Xi

04/04/2019

Bucuresti: Interventii de chirurgie cardiaca realizate cu cel mai performat robot din lume, Da Vinci Xi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bucuresti-interventii-de-chirurgie-cardiaca-realizate-cu-cel-mai-performat-robot-din-lume-da-vinci-xi/

La un spital privat din Bucuresti s-au facut primele interventii de chirurgie cardiaca cu ajutorul celui mai performant robot chirurgical – Da Vinci Xi.

Potrivit unui comunicat al institutiei medicale, acest tip de interventie se face doar 7 centre din Europa Occidentala. Spitalul privat din Bucuresti unde s-au realiza operatiile, devine, astfel, primul centru de excelenta din Sud – Estul Europei in care se face chirurgie cardiaca cu ajutorul robotului chirurgical.

“Imbunatatirea instrumentarului chirurgical, a tehnicii de perfuzie cardiaca si a sistemului de vizualizare intra-operatorie au inlesnit progresul chirurgiei minim invazive. Astfel, aceasta a devenit noul standard al centrelor chirurgicale la nivel mondial. Spitalul Monza dispune de doua echipe chirurgicale, coordonate de catre Dr. Theodor Cebotaru si Dr. Lucian Dorobantu, care efectueaza interventii cardio-vasculare minim invazive. Pana in prezent, la Spitalul Monza s-au efectuat peste 1000 de astfel de interventii, chirurgia robotica reprezentand pasul firesc care urma in chirurgia cardiaca. Pentru pacient, cel mai important avantaj este reducerea dimensiunii inciziei, deci o trauma redusa, o spitalizare de scurta durata si un aspect estetic imbunatatit”, scrie in comunicat de presa remis de spitalul privat din Capitala.

Cel mai insemnat avantaj al acestui tip de interventie este precizia. Robotul Da Vinci Xi poate reda chirugului in timp real imagini 3D de inalta rezolutie.

Etichete: chirurgie cardiaca, Robotul Da Vinci Xi, operatii pe inima

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati