Bolnavii de cancer solicita imperativ infiintarea Registrului National de Oncologie

03/08/2015

Bolnavii de cancer solicita imperativ infiintarea Registrului National de Oncologie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bolnavii-de-cancer-solicita-imperativ-infiintarea-registrului-national-de-oncologie/

poza cancerul la sanPanica, incertitudine, revolta si umilinta sunt starile cu care se confrunta astazi pacientii cu cancer din Romania intr-o criza de sistem fara precedent, generata de actualele anchete din oncologie.

Reprezentantii bolnavilor de cancer spun ca in acest timp de incertitudini, deja si-au facut aparitia, oportunistii si vanzatorii de iluzii care, avand ca argument acuzele aduse medicilor oncologi, ofera pacientilor alternative terapeutice foarte scumpe, fara fundament stiintific, care nu fac decat sa grabeasca sfarsitul acestora.

Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania sustine actul de justitie si doreste sa se faca lumina in aceasta ancheta, dar trage un semnal de alarma legat de tensiunea instalata la nivel national, in randul pacientilor.

“Este regretabil si condamnabil ceea ce se intampla in sistem precum si acuzele aduse medicilor oncologi, dar trebuie evitata etichetarea ca infractori a tuturor medicilor oncologi, favorizand asa cum s-a mai mentionat, aparitia escrocilor cu oferta lor de alternative terapeutice la tratamentele alopate, fara nicio dovada stiintifica”, se arata intr-un comunicat remis presei luni, 3 august, de catre Comitetul Director al Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania.

“Consideram ca toate aceste tensiuni ar fi putut fi evitate, prin dezvoltarea si implementarea Registrului National de Oncologie, care ar fi monitorizat cu exactitate banii alocati acestei patologii, terapiile aplicate si efectele acestora asupra pacientilor oncologici, beneficiile tratamentelor, numarul de pacienti tratati si monitorizati, generand astfel si o statistica in baza careia ar fi fost construit un buget pentru oncologie, corect si transparent. In acest mod, se poate raporta in orice moment numarul real al pacientilor oncologici aflati in tratament sau doar monitorizati”, mai scrie sursa citata.

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, a cerut si cere decidentilor din sanatate de aproximativ 10 ani implementarea acestui registru, dar nu a primit decat promisiuni pana acum!

“Mentionam inca o data ca FABC sustine actul de justitie, condamnand faptele reprobabile din sistem si cere decidentilor din sanatate, in mod imperativ si imediat, infiintarea Registrului National de Oncologie!”, scrie in finalul comunicatului de presa.

Mai citeste si 16 medici oncologi sunt suspectati de DNA ca ar fi uitat de juramantul lui Hippocrate

Mai citeste si Cati bolnavi de cancer sunt in Romania?

Mai citeste si 61 de perchezitii la medici si farmacisti din Bucuresti si alte sapte judete

Mai citeste si Ministerul Sanatatii despre perchezitiile la medici si farmacisti

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: