16 medici oncologi sunt suspectati de DNA ca ar fi uitat de juramantul lui Hippocrate

29/07/2015

16 medici oncologi sunt suspectati de DNA ca ar fi uitat de juramantul lui Hippocrate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/16-medici-oncologi-sunt-suspectati-de-dna-ca-ar-fi-uitat-de-juramantul-lui-hippocrate/

dnaDNA banuieste ca 16 medici oncologi au uitat de juramantul lui Hippocrate, asta dupa procurorii au efectuat 61 de perchezitii in mai multe spitale din tara, depozite de medicamente, sedii ale unor companii farmaceutice, dar si locuintele unor doctori din Bucuresti si alte sapte judete.

Purtatorii de halate albe care au promis ca ii vor ajuta pe cei in suferinta se pare ca au uitat de aceasta datorie pentru a duce o viata de lux.

Procurorii sustin ca medicii erau rasplatiti cu excursii spre destinatii exclusiviste de catre companiile farmaceutice pentru a prescrie anumite medicamente bolnavilor.

De altfel, anchetatorii mai sustin ca distribuitorii de medicamente ar fi reusit sa corupa chiar si pe unii reprezentanti ai Programului National de Sanatate.

Dosarele pacientilor tratati cu medicamentele vandute de ei erau aprobate iar farmaciile din retea, recompensate.
Banii erau apoi decontati din bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Procurorii DNA au ridicat din cabinetul unui medic de la Institutul Oncologic „Ion Chiricuta” din Cluj documentele de achizitie ale medicamentelor si cele de diagnosticare eliberate in ultimii trei ani. Spitalul Judetean Sibiu este, de asemenea,  in vizorul anchetatorilor.

Medicii vizati sunt suspectati ca pe langa excursii au primit si bani de la companiile producatoare de medicamente pentru realizarea unor studii clinice.

“In cadrul anchetei vom verifica toate aspectele care sunt necesare pentru a lamuri modul in care s-au prescris anumite medicamente, modul in care s-au achizitionat anumite medicamente si acolo unde va fi cazul sa vorbim de diagnostice sau de chestiuni care privesc viata sau siguranta unor persoane, cu siguranta acele persoane vor fi contactate si se vor lua si masuri de prevenire daca este cazul”, a precizat Laura Codruta Kovesi, conform mai multor publicatii.

Astfel de practici sunt raspandite in intreaga tara, pe mai toate palierele sistemului de sanatate, mai cred procurorii DNA. Ancheta inceputa marti, 28 iulie, in acest dosar este abia la inceput.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: