Ministerul Sanatatii despre perchezitiile la medici si farmacisti

28/07/2015

Ministerul Sanatatii despre perchezitiile la medici si farmacisti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-despre-perchezitiile-la-medici-si-farmacisti/

ministerul sanatatii-nouAvand in vedere perchezitiile organelor de ancheta la companii farmaceutice, distribuitori de medicamente, la spitale si clinici de oncologie, intr-un dosar in care se fac cercetari pentru fapte de coruptie, Directia de presa a Ministerului Sanatatii precizeaza urmatoarele:

Ministerul Sanatatii condamna practicile prin care medicii pot fi influentati la prescriptie de catre companiile farmaceutice.

Ministerul Sanatatii considera ca, stoparea acestui tip de comportament a unei parti a corpului medical este benefica pentru sistemul sanitar, pentru personalul medical si pacienti deopotriva.

“Am facut o prioritate din implementarea de instrumente care sa eficientizeze sistemul si care sa reduca pierderile financiare, ca de exemplu introducerea cardului national de sanatate si actualizarea preturilor la medicamente. Mai mult, anul trecut, Ministerul Sanatatii a inasprit conditiile de acces in cadrul comisiilor de specialitate si, printr-un ordin, au fost clarificate situatiile de incompatibilitate prin extinderea ariei de conflict de interese pentru medicii din comisiile de specialitate. De asemenea, anul acesta conform prevederilor contractului cadru, furnizorilor de servicii le este interzis sa incheie contracte de prestari servicii in urma carora sa obtina comision pentru indrumarea pacientilor catre un furnizor sau altul. Astfel de anchete ca cea de astazi speram sa descurajeze faptele de coruptie”,a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: