Bolile cele mai frecvente la copii pe timpul verii

26/07/2013

Bolile cele mai frecvente la copii pe timpul verii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bolile-cele-mai-frecvente-la-copii-pe-timpul-verii/

childrenPe timpul verii, copiii sunt mult mai expusi factorilor care pot cauza aparitia unui numar crescut de afectiuni. Bolile diareice acute, rotavirusurile, salmonela sau muscaturile de capuse sunt doar cateva dintre bolile care pot afecta starea de sanatate a copiilor. Care sunt afectiunile despre care medicul de familie ar trebui sa atentioneze parintii?

Care sunt cele mai semnalate boli la copii vara

Pe timpul verii, se semnaleaza foarte multe cazuri de copii cu boli diareice acute si rotavirusuri.

In acelasi timp, medicii atrag atentia parintilor asupra pericolului de aparitie la copii a salmonelei, din cauza conditiilor improprii de depozitare a alimentelor.

Boala mana-picior-gura este de asemenea mentionata ca o infectie posibila pe timp de vara. Pentru diagnosticarea corecta, medicii trebuie sa constante eruptii pe palme, pe talpile picioarelor si in jurul gurii, somnolenta, si chiar manifestari neurologice.

Bolile pe care le pot face copiii din cauza lipsei unei igiene corespunzatoare

In acelasi timp, medicii de familie trebuie sa informeze parintii asupra pericolului la care se expun copiii in cazul lipsei unei igiene adecvate.

 Hepatita acuta, cu virus A, transmisa prin mainile murdare, este unul dintre cazuri.

In acelasi timp, inotul in piscinile publice poate cauza infectii din cauza adenovirusurilor, precum conjunctivita, angina si adenopatii.

“In continuare, avem varicela care evolueaza tot timpul anului si, desi este vacanta, sunt inca epidemii, evolueaza cam pe tot parcursului anului varicela. (… ) Sunt destul de putine cazuri de boala Lyme, pentru ca parintii se alerteaza foarte repede si merg la medic. Noi, in Romania, nu avem cazuri multe cu aceasta boala. Avem inca foarte multe cazuri de muscaturi de animale, caini, pisici, si facem profilaxie pentru diferite muscaturi de caini, pisici, animale salbatice”, a precizat prof.dr. Monica Luminos, de la Institul de Boli Infectioase “Matei Bals”.

Ce afectiuni apar din cauza alimentelor pe care le consuma copiii

Medicii de familie trebuie sa atraga atentia parintilor asupra bolilor pe care le pot avea copiii din cauza unei alimentatii proaste.

Infectiile cu salmonela de la laptele sau smantana bio sunt printre cazurile semnalate de boli din cauza produselor alimentare.

Ce este important sa le spuna medicul de familie parintilor

Informarea parintilor de catre medicul de familie asupra diverselor afectiuni pe care le pot suferi copiii lor din cauza bolilor frecvente pe timpul verii sau din cauza lipsei conditiilor adecvate de igiena este un prim pas in preventia acestor afectiuni.

“Trebuie atentie si cu spalatul pe maini, din pacate s-a pierdut obiceiul de a se spala pe maini cand vii de afara, cand mergi la toaleta. Apa si sapunul sunt sfinte”, a declarat prof.dr. Monica Luminos.

In acelasi timp, consultarea medicului la primele aparitii ale simptomelor evita agravarea starii de sanatate a copiilor.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: