Bodog: La inceputul lunii noiembrie vom avea intreaga cantitate de vaccin antigripal, in toata tara

Adriana Pavel 13/10/2017

Vaccinarea antigripala a populatiei din grupele de risc va incepe la sfarsitul lunii octombrie sau la inceputul lunii noiembrie, a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

El a precizat ca, in prezent, a fost finalizata procedura pentru achizitia unei prime cantitati de vaccin, mai mica decat necesarul pentru tot anul, urmand ca primele doze sa ajunga in teritoriu la sfarsitul lunii octombrie sau la inceputul lunii noiembrie pentru imunizarea populatiei din grupele de risc.

Necesarul de vaccin antigripal va fi completat la inceputul lunii noiembrie, a estimat ministrul Sanatatii. El a explicat ca a fost o problema cu achizitionarea de vaccin antigripal, ceea ce a dus la demiterea sefei directiei de sanatate publica din Ministerul Sanatatii.

“Am demarat si am finalizat procedura pentru achizitia unei cantitati mai mici de vaccin antigripal, decat este necesara pe tot anul. Aceasta procedura este in curs de finalizare si primele doze de vaccin vor veni in teritoriu, in asa fel incat la sfarsitul lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie sa putem incepe vaccinarea celor care sunt la risc. La inceputul lunii noiembrie vom avea intreaga cantitate de vaccin antigripal, in toata tara. Ceea ce vreau sa va spun este ca indicatiile OMS de vaccinare pentru acest an sunt sfarsitul lunii octombrie, pentru inceputul vaccinarii, si vaccinarea sa continue cat mai mult”, a afirmat ministrul Sanatatii potrivit Agerpres.

El a mai precizat ca Ministerul Sanatatii doreste sa achizitioneze o cantitate cat mai mare de vaccin antigripal pentru populatia din grupele de risc si pentru a avea o acoperire vaccinala cat mai mare.

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. axel says:

    “am demarat… ” “ministerul doreste ” …sintagme pe care le auzim atat de des incat nici nu mai conteaza daca se va mai intampla ceva. si gripa, la fel ca si rujeola, la fel ca si saracia, isi va lua partea ei.de oameni.pana cand cineva va intelege. pana cand cinenva va sti. pana cand cineva va actiona in numele si interesul pacientilor. Vlad Tepes.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Sorina Pintea: Peste 10 milioane de euro pentru tratamente in strainatate platiti de Ministerul Sanatatii in acest an

SNMF: Migratia masiva a medicilor de familie – un fenomen previzibil dar controlabil

Peste 300.000 de lei imputati de CJAS furnizorilor de servicii medicale din Covasna

La Ministerul Sanatatii urmeaza o restructurare de posturi dupa ce reorganizarea nu si-a atins scopul

Judetul Bistrita-Nasaud a primit peste 14.000 de doze gratuite de vaccin antigripal