BNS acuza ca Arafat si DSU saboteaza serviciile de ambulanta

23/11/2022
BNS acuza ca Arafat si DSU saboteaza serviciile de ambulanta

BNS acuza ca Arafat si DSU saboteaza serviciile de ambulanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bns-acuza-ca-arafat-si-dsu-saboteaza-serviciile-de-ambulanta/

Desi intervin in peste 90% din cazuri medicale urgente la nivel national, serviciile de ambulanta au un parc auto deplorabil, iar ‘serviciile publice de ambulanta sunt sabotate de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta’, spun reprezentantii Blocului National Sindical intr-un comunicat de presa.

Blocul National Sindical a colectat date de la toate serviciile de ambulanta, cu ajutorul Federatiei Nationale Sindicale „Ambulanta”, care “sunt mai mult decat ingrijoratoare”.

“Parcul de ambulante este intr-o stare deplorabila, asta inseamna insecuritate atat pentru personalul de pe ambulante, cat mai ales pentru bolnavi, incapacitatea de a-si duce la indeplinire menirea prevazuta prin lege si asta dintr-un singur motiv: puterile discretionare ale domnului Raed Arafat, care in ultimii ani a dezvoltat, in paralel, un alt serviciu, SMURD-ul, care este arondat Ministerului de Interne”, a declarat Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical.

Potrivit datele colectate de specialistii Blocului National Sindical:

– in 2021, serviciile de ambulanta au acordat primul-ajutor in peste 3,5 milioane de cazuri de medicina de urgenta (90,5%), in timp ce angajatii SMURD au intervenit la doar 370 de mii de urgente (10,5%)
– 49% dintre ambulantele din Romania au fost dotate cu aparatura medicala in urma cu mai bine de 10 ani, in timp ce mai bine de jumatate din parcul auto al SMURD este aproape nou si a fost dotat cu aparatura medicala in ultimii 5 ani

– in ceea ce priveste interventiile efectuate cu personal medico-sanitar de specialitate la nivelul intregii tari, serviciile de ambulanta intervin in aproape 99% din cazuri, in timp ce SMURD s-a ocupat de 1,21% din cazuri
– serviciile de ambulanta se confrunta cu un deficit de personal urias. Mai bine de 9.700 de posturi nu sunt ocupate (43,34%)

In context, Blocul National Sindical a solicitat o intrunire urgenta cu premierul Romaniei, Nicolae Ciuca si cu ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, pentru gasirea unor solutii.

Reamintim ca, afirmatiile privind sabotarea de catre DSU a Serviciilor de Ambulanta, pe motiv ca in ultimii trei ani nu s-ar fi livrat autospeciale au fost etichetate drept “denigratoare” de catre seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, intr-un mesaj video.

Federatia Nationala Sindicala “Ambulanta” din Romania (FNSAR), afiliata la Blocul National Sindical (BNS), a declansat actiuni de protest in toate Serviciile Publice de Ambulanta. Potrivit BNS, toate ambulantele care merg la intervenții vor afisa mesajul ‘Protest National’.

Sursa foto: FB/Blocul National Sindical

Etichete: blocul national sindical, serviciile de ambulanta, Arafat, DSU

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: