Birocratia dosarelor cu sina in practica medicilor de familie in defavoarea pachetului de baza

21/02/2014

Birocratia dosarelor cu sina in practica medicilor de familie in defavoarea pachetului de baza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/birocratia-dosarelor-cu-sina-practica-medicilor-de-familie-defavoarea-pachetului-de-baza/

asigurare-privataIn ultima conferinta de presa de la sediul SNMF, reprezentantii medicilor de familie au atras atentia ca ei nu vor accepta alte obligatii profesionale pe care le presupune implementarea pachetului de baza daca nu vor fi reduse sarcinile birocratice.

Dr. Rodica Tanasescu: Doar in teorie pachetul de baza ii valorizeaza pe medicii de familie

Distanta dintre bunele intentii si implementarea lor in practica medicului de familie este foarte mare in opinia acestora.

Pentru implementarea eficienta a pachetului de baza, reprezentantii SNMF si ai FNPMF au insistat sa fie eliminate niste obligatii birocratice pentru a fi inlocuite de alte obligatii profesionale.

“Sub nicio forma nu vom putea accepta introducerea nici unei alte obligatii profesionale daca nu se scot o parte din cele birocratice”, a precizat dr. Rodica Tanasescu.

Culmea birocratiei: raportarea electronica, pe stick si tiparita

Cu toate ca reprezentantii medicilor de familie au cerut ca in noul act aditional din 2014 pentru contractul cu Casa de Asigurari sa fie precizat ca raportarea se va face doar electronic, nu se intampla acest lucru.

“Avem cu totii semnatura electronica extinsa, emitem reteta electronica (…) si totusi trimitem in fiecare luna aproape toate judetele raportarea electronic si a doua zi si pe hartie si pe stick”, a precizat dr. Rodica Tanasescu.

Mai mult, medicii de familie din Arad au primit instructiuni speciale de tiparire a rapoartelor transformand astfel activitatea medicala intr-una de indosariere constanta.

Astfel, Casa de Asigurari Arad le-a transmis medicilor de familie care sunt regulile de tiparire a raportarilor:  acestea trebuie puse in dosare cu sina, documentele vor fi perforate si nu puse in folii, in timp ce “nou-nascutii se vor pune separat in folie”, dupa cum apare mentionat in aceste instructiuni.

Si pentru centrele de permanenta, raportarile trebuie facute in dosare cu sina

In aceste conditii de birocratizare maxima, medicii de familie trag un semnal de alarma atat pentru pacienti, care vor avea de suferit din cauza birocratiei pe care sunt nevoiti sa o faca in detrimentul actului medical, dar si un semnal de alarma catre guvernanti.

Pentru a vedea care sunt celelalte nemultumiri ale medicilor de familie in legatura cu sumele majore care li se imputa si ce solutii propun, urmariti conferinta de presa integrala aici.

Autor: Anamaria Blanaru

2 Comentarii

  1. dorina ion says:

    mergeti tot asa

  2. dr.Dinu Gabriela says:

    Multumesc!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Cojan: Riscam sa ramanem fara medici de familie | Acest domeniu trebuie reformat in totalitate

Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

Medicul Irinel Popescu, trimis in judecata de DNA

Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament