Biologii si chimistii au protestat; “Salariul unui biolog, biochimist este de trei ori mai mic decat cel al unui medic”

09/11/2018

Biologii si chimistii au protestat; “Salariul unui biolog, biochimist este de trei ori mai mic decat cel al unui medic”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/biologii-si-chimistii-au-protestat-salariul-unui-biolog-biochimist-este-de-trei-ori-mai-mic-decat-cel-al-unui-medic/


Biochimisti, biologi si chimisti protesteaza, vineri, in fata Palatului Parlamentului, nemultumiti de modificarea coeficientilor de salarizare si a celor de ierarhizare

Participantii la protest, membri ai Ordinului Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din sistemul sanitar din Romania, au purtat masti, halate albe, intocmai ca in laboratorul de analize medicale.

Ei au afisat pancarte cu mesaje precum: ‘Competenta nu numai licenta!’, ‘Competenta face diferenta’, ‘Parafa ne apropie de medici’.

“Este al treilea protest din acest an. Protestam pentru ca, dupa atatea luni de zile, dupa trei proteste, dupa zeci de memorii, adrese, petitii, dupa 5.500 de petitii depuse la 200 de birouri parlamentare, dupa sute de emailuri trimise deputatilor, dupa ce ca in sfarsit ministrul Sanatatii a depus un coeficient marit la Parlament, nici acum nu l-au votat. Zace intr-un sertar la Comisia de munca. L-au votat cei de la Sanatate. Macar sa se repare nedreptatea. La noi nu este problema de salarii, la noi este vorba de nerespectarea dreptului castigat, consfintit in Constitutie. (…) De ce ne-au luat dreptul castigat, de ce nu ni-l da acest Parlament inapoi? Cand ni-l da inapoi? Nu ne raspunde nimeni, nici de ce ni l-au luat, nici cand ni-l dau inapoi. Este vorba de faptul ca incadrarea noastra este sub cea a asistentului care este subordonatul nostru in fisa postului. Cred ca suntem unica tara din lume in care un subordonat are salariul mult mai mare decat tine si in care medicul, colegul nostru de laborator, care are responsabilitati identice in fisa postului, are salariul de trei ori mai mare decat noi”, a declarat presedintele  Ordinului Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din sistemul sanitar din Romania, Constanta Popa, conform Agerpres.

De asemenea, ea a spus ca salariul unui biolog, biochimist este de trei ori mai mic decat cel al unui medic.

“Proportia este intre 3.000 la 12.000 de lei – un medic. Este de trei ori mai mic. Nu vrem cresterea salariului, vrem sa ni se dea dreptul castigat”, a mai aratat Popa conform sursei mentionate.

Continut educational:

Reprezentantul Ordinului a anuntat ca sambata va fi constituit un sindicat al Biochimstilor, Biologilor si Chimistilor din laboratoarele de analize medicale, ‘care sa inceapa lupta sindicala’.

La protest a fost prezent si Cezar Irimia – presedintele Federatiei Asociatilor Bolnavilor de Cancer.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati