Stiri medicale

Bilant OMS: 7.177 de victime din cauza virusului Ebola

Data ultimei actualizari: 17/11/2014

ebola2Conform ultimului bilant facut public de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) numarul victimelor cauzate de Ebola a ajuns la 5.177 de morti.

In total, numarul imbolnavirilor inregistrate in opt tari este la 14.413 de cazuri.

Virusul Ebola a fost identificat prima data in Gunieea in 1976. Epidemia izbucnita la inceputul lui 2014 a ucis pana in prezent 1.166 de persoane in aceasta tara. In Liberia s-au inregistrat 1.919 morti din 6.822 de cazuri de imbolnavire inregistrate.

De asemenea, Sierra Leone, OMS a inregistrat 1.187 de morti din 5.586 de cazuri declarate.

In Mali, ultima tara afectata de virusul Ebola, OMS a semnalat patru cazuri care s-au soldat cu trei decese. Bilantul in Nigeria si Senegal a ramas neschimbat de peste 44 de zile, adica 20 de cazuri, dintre care opt mortale, in Nigeria , iar un caz in Senegal, un student din Guineea. Aceste doua tari au fost retrase de pe lista statelor afectate de epidemia de Ebola.

Bilantul privind decesele inregistrate in randul personalului sanitar nu arata mai bine, insa.

324 de morti din 570 de contaminari, fata de 320 de decese si 564 de cazuri potrivit bilantului precedent, relateaza si Mediafax.

In Statele Unite au fost inregistrate patru cazuri, dar un singur deces, un pacient liberian.

In Spania s-a inregistrat un caz de contaminare cu virusul Ebola, o asistenta care a ingrijit doi bolnavi. Infirmiera s-a vindecat.

In Romania nu s-a inregistrat niciun caz, dar a existat o suspiciune infirmata de specialistii Institutului Matei Bals in data de 31 octombrie. Pacientul cu pricina s-a dovedit ca avea malarie.

Autoritatile romane au initat demersurile amenajarii unui spital de campanie in afara Bucurestiului unde ar urma sa fie transferati si ingrijiti potentialii pacienti care contacteaza acest virus.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.