Stiri medicale

Bebelusi cu malformatii dupa un tratament impotriva epilepsiei

Data ultimei actualizari: 21/04/2017

Peste 4.000 de copii din Franta s-au nascut cu anomalii grave dupa ce mamele au luat ca tratament impotriva epilepsiei valproat de sodiu, au anuntat autoritatile franceze citate de The Telegraph.

Medicamentul, care este prescris in Franta si pentru tratarea tulburarii bipolare, a fost administrat la aproape 100.000 de femei insarcinate intre anii 1967 si 2016, potrivit unui raport al Agentiei Nationale a Medicamentului din Franta (ANSM), scrie si Digi24.

Comercializat in Franta sub numele de Depakine pentru tratarea epilepsiei si Depakote sau Depamide pentru tratarea tulburarii bipolare, este unul dintre medicamentele cele mai eficiente si cele mai des prescrise pentru tratarea crizelor epileptice.

Parintii copiilor afectati acuza guvernul francez si producatorul, Sanofi, ca au „intarziat” sa avertizeze asupra efectelor secundare, desi riscurile acestui tratament asupra fatului sunt cunoscute inca din 1980, mai scriu cele doua surse mentionate.

O parte dintre familiile copiilor afectati au intentat proces companiei, acuzand-o ca nu i-a avertizat „adecvat” despre riscuri.

 

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.