Banicioiu: Va fi una din obligatiile pacientului sa mearga periodic la consult

14/05/2015

Banicioiu: Va fi una din obligatiile pacientului sa mearga periodic la consult

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/banicioiu-va-fi-una-din-obligatiile-pacientului-sa-mearga-periodic-la-consult/

poza consult medical de specialitateIncepand din toamna acestui an , romanii ar putea fi obligati sa mearga macar odata pe an la medic, in caz contrar fiind pasibili de sanctiuni.

“Va fi una din obligatiile pacientului sa mearga periodic la consult. Anul trecut si acum in pachetul de baza am introdus acea prevedere ca pana la 39 de ani sa mearga la medicul de familie pentru acea riscograma prin care descopera anumite boli in stadii incipiente. Dupa 40 de ani consultul este obligatoriu odata pe an. E adevarat ca nepunand constrangeri doar cei care intr-adevar au grija s-au dus”, a afirmat Nicolae Banicioiu la Adevarul Live.

Daca romanii ar merge periodic la doctor, sansele de recuperare sau vindecare in urma unei boli descoperite, ar fi mult mai mari.

“Ne gandim, intr-un termen relativ scurt, inainte de toamna , de a introduce acel consult obligatoriu, considerat a fi o masura nepopulara dar necesara. Va fi una din obligatiile pacientului, aceea de a merge periodic la medic. Din pacate, lucrurile nu functioneaza doar prin a fi recomandate. Judecand pe datele de anul trecut, la un an distanta de la introducerea pachetului de baza, e clar ca nu exista un imbold al cetateanului roman de a merge periodic la medicul de familie sau la un control. Proportia este covarsitoare in a nu te duce la medic. Si descoperim patologiile in stadii avansate, III si IV, cand nu se mai poate face mare lucru”, a mai precizat Nicolae Banicioiu.

 

2 Comentarii

  1. Doru says:

    Unde s-a mai vazut ideea asta dictatoriala : sa ii faci binele cuiva cu forta, deci impotriva voii sale ?! După ce se va institui o lege prin care sa fie sanctionati cei ce se drogheaza, îmbată, fumeaza, sunt obezi, deci îşi distrug sănătatea, apoi abia sa discutăm despre sanctionarea celor care nu se prezintă periodic la consult. Si daca un cetatean prefera sa işi cerceteze starea de sanatate pe cont propriu, nu prin CNAS, acesta ce ar trebui sa faca, sa se duca la CASJ sa stea la niste cozi interminabile si sa arate dovada ca a fost examinat medical altundeva ? Penibil.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Putem sa regandim un sistem medical pentru ca pana in 2024 sa aratam lumii ca s-a reformat

Au ingrijit zeci de pacienti, dar au pierdut lupta cu boala | Trei asistente medicale au murit din cauza Covid-19

Noua componenta a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Romania

Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU