Banca Mondiala: Criza cauzata de pandemie poate arunca in saracie extrema peste 100 de milioane de oameni

21/08/2020

Banca Mondiala: Criza cauzata de pandemie poate arunca in saracie extrema peste 100 de milioane de oameni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/banca-mondiala-criza-cauzata-de-pandemie-poate-arunca-in-saracie-extrema-peste-100-de-milioane-de-oameni/

Criza sanitara provocata de Covid-19 ar putea arunca in saracie extrema pana la 100 de milioane de persoane, un numar mai mare decat se estima anterior, avertizeaza conducerea Bancii Mondiale, potrivit AFP si Agerpres.

Anterior, institutia financiara internationala estima ca 60 de milioane de persoane vor cadea in saracie extrema din cauza COVID-19, insa cele mai recente estimari vorbesc de un numar cuprins intre 70 si 100 milioane de persoane, “iar acest numar ar putea creste daca pandemia se agraveaza sau se prelungeste”, sustine David Malpass, reprezentantul Bancii Mondiale.

In aceste conditii, este “imperativ” ca toti creditorii sa reduca datoria tarilor sarace, spune David Malpass, care a mers mai departe decat apelurile vizand suspendarea platii datoriilor pentru cele mai sarace tari.

“Vulnerabilitatile legate de datorii sunt ridicate si este imperativ pentru tarile indatorate sa vada lumina de la capatul tunelului pentru ca noi investitori sa poata veni in numar semnificativ”, a adaugat presedintele Bancii Mondiale, potrivit surselor citate.

In luna aprilie, tarile din G20 au decis sa suspende, pana la finele lui 2020, rambursarea datoriilor pentru cele mai sarace tari. Mai multe ONG-uri dar si Banca Mondiala au cerut prelungirea, pana in 2021, a acestui moratoriu care vizeaza 76 de tari. Tarile din G20 se vor pronunta pana in luna octombrie, data la care va avea loc urmatoarea lor reuniune, asupra acestei propuneri.

Etichete: criza pandemie, criza economica, saracie cauzata de pandemie, banca mondiala

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate