Avocatul Poporului solicita ca autoritatile sa intreprinda masuri pentru combaterea virusului rujeolic

05/05/2020
Avocatul Poporului solicita ca autoritatile sa intreprinda masuri pentru combaterea virusului rujeolic

Avocatul Poporului solicita ca autoritatile sa intreprinda masuri pentru combaterea virusului rujeolic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/avocatul-poporului-solicita-ca-autoritatile-sa-intreprinda-masuri-pentru-combaterea-virusului-rujeolic/

In contextul evolutiei epidemiei de SARS-Cov-2, Avocatul Poporului reafirma necesitatea ca autoritatile statului sa intreprinda masuri energice si in directia prevenirii si combaterii virusului rujeolic, avand in vedere gradul de contagiozitate al acestuia, transmite institutia intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, nu este de neglijat faptul ca rujeola are anual 2 episoade de epidemie, primavara si toamna, in prezent aflandu-ne in mijlocul unui astfel de episod.

“Avocatul Poporului reitereaza faptul ca nu doar combaterea coronavirusului trebuie sa preocupe autoritatile statului, in contextul in care, lipsa unor servicii medicale adecvate in aceasta perioada poate conduce la mai multe pierderi de vieti omenesti, decat in cazul Covid-19. In ceea ce priveste acest aspect, Avocatul Poporului a adresat o solicitare ministrului sanatatii inca din data de 10 aprilie 2020.”, transmite Avocatul Poporului.

Continut educational:

UNICEF atrage atentia ca 117 milioane de copii din 37 de tari ale lumii risca sa nu beneficieze de imunizarea impotriva rujeolei din cauza conditiilor impuse de epidemia de SARS-COV2.

“Organizatia Mondiala a Sanatatii a formulat recomandari privind vaccinarea in timpul pandemiei cauzate de noul coronavirus, afirmand ca „statele trebuie sa ia orice masura este posibila pentru a preveni pierderi de vieti ce pot fi evitate prin vaccinare”, mai precizeaza AV in comunicatul citat.

Reamintim ca numarul cazurilor de rujeola din Romania a ajuns la 20.000. Dintre acestea si 64 de decese.

Etichete: epidemie de rujeola, virusul rujeolic, vaccinare impotriva rujeolei, vaccin ROR, Avocatul Poporului

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: