Avocatul Poporului anunta ca s-a sesizat din oficiu in legatura cu lipsa medicilor de familie din mediul rural

09/02/2021

Avocatul Poporului anunta ca s-a sesizat din oficiu in legatura cu lipsa medicilor de familie din mediul rural

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/avocatul-poporului-anunta-ca-s-a-sesizat-din-oficiu-in-legatura-cu-lipsa-medicilor-de-familie-din-mediul-rural/

Plecand de la mai multe semnalari din mass media in luna noiembrie a anului trecut, institutia Avocatul Poporului a anuntat, marti, ca s-a sesizat din oficiu in legatura cu lipsa medicilor de familie in mediul rural.

Institutia precizeaza ca a intreprins o serie de demersuri la autoritatile publice cu atributii in materie tinand cont de situatia de fapt si raportat la normele legale ce reglementeaza activitatea medicilor de familie, cu atentie speciala asupra problemelor aparute in contextul pandemiei de Covid-19.

Continut educational:

“In acest sens, relevanta a fost si statistica publicata de Institutul National de Statistica in Activitatea unitatilor Sanitare in anul 20191. Astfel, potrivit acesteia, din punctul de vedere al personalului sanitar care asigura ingrijirea sanatatii populatiei in mediul rural, acesta a fost slab reprezentat, in anul 2019, desfasurandu-si activitatea in localitatile rurale numai 9,0% dintre medici, 12,4% dintre medicii stomatologi, 18,2% din totalul farmacistilor, 10,9% din totalul personalului sanitar mediu si 11,6% din personalul sanitar auxiliar.”, transmite Avocatul Poporului intr-un comunicat de presa.

De asemenea, potrivit aceleiasi statistici, in mediul rural au functionat 59,1%dintre unitatile medico-sociale, 63,2% dintre drogherii si punctele de lucru ale farmaciilor, 3 din cele 9 centre multifunctionale, precum si cele doua preventorii existente.

Avocatul Poporului mai precizeaza ca sesizarea din oficiu referitoare la lipsa medicilor de familie din mediul rural se afla in lucru, iar rezultatele demersului vor fi facute publice.

Etichete: medici de familie mediul rural, lipsa medici de famile, posturi medici de familie, avocatul poporului

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. MATEI ARANKA-BORBALA says:

    Buna ziua, propunerea mea ar fi sa putem lucra, cine doreste si dupa implinirea varstei de 70 ani.

  2. Niculescu Liana says:

    Rezolvarea sta la primăriile din mediul rural,care ar trebui sa acorde unele facilitati medicilor de familie,pentru a-i ajuta să se încadreze în colectivităților rurale în special în primii ani .

  3. Ilie says:

    Un. Medic din mediul rural are un cistigi lunar Brut de circa 100 milioane lei vechi din acestea trebuie sa achite toate cheltuielile Cabinetului se nasc circa 10 copii și mor circa 25.-30 persoane!!!!!!!?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi