Avocatul Poporului a solicitat institutiilor sa permita accesul persoanelor nevaccinate

26/01/2022
Avocatul Poporului a solicitat institutiilor sa permita accesul persoanelor nevaccinate

Avocatul Poporului a solicitat institutiilor sa permita accesul persoanelor nevaccinate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/avocatul-poporului-a-solicitat-institutiilor-sa-permita-accesul-persoanelor-nevaccinate/

Avocatul Popurului a trimis adrese catre mai multe institutii pentru a permite accesul persoanelor care nu sunt vaccinate impotriva COVID.

“Am trimis nenumarate adrese catre multe institutii sa vedem in ce masura au putut sa se organizeze, in asa fel incat si persoanele care nu au un certificat care sa ateste vaccinarea sau trecerea prin boala ori testul sa poata – nu stiu – sa-si achite taxele, sa obtina informatii si asa mai departe”, a declarat Renate Weber, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Ea a precizat ca restrictiile privind accesul in institutii publice sunt stabilite prin hotarare de Guvern, ca atare Avocatul Poporului nu le poate ataca.

“Cand ne ducem cu sesizari la Curtea Constitutionala este intotdeauna pentru o ordonanta, o ordonanta de urgenta sau o lege (…). Pe de alta parte, cata vreme hotararea de Guvern este un act normativ, evident si noi, ca o institutie publica, trebuie sa o respectam. (…) Noi am spus tot timpul (…) – persoanele care se simt nedreptatite de aceste prevederi ale hotararilor de Guvern de prelungire a starii de alerta trebuie sa se adreseze instantelor”, a mai precizat Renate Weber, citata si de Agerpres.

 

Etichete: avocatul poporului, acces persoane nevaccinate, accest institutii persoane nevaccinate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: