Avem cel mai mic procent de obezi din Europa

28/11/2011

Avem cel mai mic procent de obezi din Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/avem-cel-mai-mic-procent-de-obezi-din-europa/

Romania este tara cu cel mai mic procent de obezi dintre toate tarile europene, in timp ce un sfert dintre britanici sunt supraponderali, arata statisticile publicate de Eurostat si preluate de agentiile internationale de presa, citate de Agerpres.

Numarul persoanelor obeze din Uniunea Europeana a crescut de trei ori intr-un singur an. Potrivit Oficiului european pentru statistica, statele cel mai putin atinse de aceasta “grava problema de sanatate publica” sunt Romania (unde procentul obezilor este de 8% in randul femeilor si 7,6% in randul barbatilor), Italia (9,3% si, respectiv, 11,3%), Bulgaria si Franta (12,7% si 11,3%).

La polul opus, tarile cele mai afectate de aceasta problema sunt: Marea Britanie (unde 23,9% dintre femei si 22,1% dintre barbati sunt obezi), Malta (21,1% si 24,7%), Ungaria, Letonia si Estonia. Numarul obezilor din acest state se apropie de cel din SUA, unde aceste procentele sunt de 26,8%, in randul femeilor, si 27,6%, in randul barbatilor. Eurostat mentioneaza ca nu exista diferente semnificative intre sexe intrucat “procentul femeilor obeze este superior celui al barbatilor in opt state, dar inferior in alte 10”.

In toate statele, numarul femeilor obeze creste odata cu inaintarea in varsta. Exceptie face Marea Britanie, intrucat aici se inregistreaza un procent ridicat inclusiv in randul femeilor tinere: 16,6% in grupa de varsta 18-24 de ani si 20,7% in grupa de varsta 25-44 de ani.

Gradul de obezitate variaza si in functie de nivelul de educatie. “In toate statele membre, proportia femeilor obeze scade odata cu cresterea nivelului de educatie”, tendinta mai putin evidenta in cazul barbatilor.

In toate statele europene, populatia cea mai afectata de obezitate este cea cu varsta peste 65 de ani. Cele mai mari diferente intre grupele de varsta au fost observate in Letonia, Slovacia, Republica Ceha si Estonia.

Datele au fost obtinute in urma unui studiu realizat in anii 2008 si 2009.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: