Autoritatile italiene cred ca masurile luate de Romania in contextul epidemiei de coronavirus sunt severe

02/03/2020
Autoritatile italiene cred ca masurile luate de Romania in contextul epidemiei de coronavirus sunt severe

Autoritatile italiene cred ca masurile luate de Romania in contextul epidemiei de coronavirus sunt severe

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-italiene-cred-ca-masurile-luate-de-romania-in-contextul-epidemiei-de-coronavirus-sunt-severe/

Autoritatile italiene cred ca masurile luate de Romania in privinta persoanelor care vin din aceasta tara, din zonele afectate de coronavirus, sunt prea severe si ca acestea ingreuneaza foarte mult traficul dintre cele doua tari, a precizat Horatiu Moldovan, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

“Am avut o intalnire cu ambasadorul Italiei, care, in numele Guvernului italian, a formulat o solicitare de a cobori rigurozitatea, pragul de selectie a acestor pacienti, pentru ca impiedicam foarte mult traficul dintre cele doua tari, care este foarte important, si exista o afectare economica. Deci autoritatile italiene – urmeaza sa faca si un document diplomatic – considera ca masurile pe care le-am luat sunt foarte severe, sunt foarte prudente, le apreciaza, dar ne avertizeaza sa nu le extindem in situatia in care lucrurile se vor degringola sau se vor dezescalada”, a sustinut Moldovan.

Totodata, el a adaugat ca exista si situatii in care sunt izolate persoane care vin din Italia, dar nu din zonele afectate de coronavirus.

“Traficul din Italia este foarte mare si trec prin multe puncte de frontiera, pot sa existe supralicitari de masuri, sa fie izolati la domiciliu pacienti care nu sunt din zona respective. Dar, directiile de sanatate publica controleaza fenomenul si, in situatia in care nu e cazul, sunt eliberati”, a mai declarat Moldovan.

De asemenea, el a adaugat ca la acest moment nu se pune problema extinderii masurilor luate de autoritatile romane.

Etichete: masuri preventie coronavirus, coronavirus italia, carantina coronavirus, izolare coronavirus, horatiu moldovan

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: