Autoritatile iau in calcul sistarea vaccinarii anti-Covid cu serul AstraZeneca

16/11/2021

Autoritatile iau in calcul sistarea vaccinarii anti-Covid cu serul AstraZeneca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-iau-in-calcul-sistarea-vaccinarii-anti-covid-cu-serul-astrazeneca/

Autoritatile iau in calcul sistarea vaccinarii cu serul de la compania AstraZeneca, incepand cu anul viitor, avand in vedere numarul mic de persoane care s-au imunizat cu acest tip de vaccin.

“Nu vorbim de cei care se prezinta in mod direct. Acesta este motivul pentru care din 31 (octombrie – n.r.) nu mai sunt persoane vaccinate cu vaccinul de la AstraZeneca. De altfel, pentru un management corect al stocurilor ne gandim serios sa propunem poate ca, de la inceputul anului viitor, sistarea vaccinarii cu vaccinul de la compania AstraZeneca, pentru ca numarul celor care in acest moment se vaccineaza este foarte redus si atunci riscul de iesire din perioada de valabilitate a dozelor este foarte mare si nu poti sa comanzi sa vina cateva zeci sau mii de doze. Foarte probabil ca vom ramane cel putin cu aceste trei vaccinuri – Pfizer, Moderna si vaccinul de la Johnson & Johnson -, cu care vom merge mai departe”, a declarat Valeriu Gheorghita, presedintele CNCAV.

Potrivit medicului militar, la 31 octombrie, ultimul lot disponibil de vaccin de la compania AstraZeneca a iesit din perioada de valabilitate, motiv pentru care a fost retras din centrele de vaccinare. Persoanele care erau programate au fost anuntate sa nu se mai prezinte, urmand sa fie rechemate cand se va receptiona un nou lot de vaccin AstraZeneca.

Etichete: vaccin astrazeneca, vaccin anti-covid astrazeneca

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: