Autoritatile din Romania asteapta precizari de la EMA privind vaccinul Johnson & Johnson

13/04/2021

Autoritatile din Romania asteapta precizari de la EMA privind vaccinul Johnson & Johnson

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-din-romania-asteapta-precizari-de-la-ema-privind-vaccinul-johnson-johnson/

Autoritatile din Romania astepta un punct de vedere de la Agentia Europeana a Medicamentului inainte de a da start vaccinarii cu serul produs de compania Johnson & Johnson. Informatiile date publicitatii, marti, arata ca autoritatile de reglementare din America solicita suspendarea vaccinarii cu acest vaccin in SUA.

“Asteptam o precizare de la Agentia Europeana a Medicamentului si, cu siguranta, daca va fi nevoie sa nu demaram inca utilizarea acestui tip de vaccin, putem sa facem acest lucru, avem capacitatea de stocare, nu ne forteaza nimeni sa incepem atata timp cat nu avem suficiente date de siguranta”, a declarat medicul Valeriu Gheorghita, presedintele CNCAV, intr-o conferinta de presa.

Potrivit medicului, o decizie de la nivel european ar urma sa fie luata chiar curand.

“Sigur Agentia Europeana a Medicamentului va face o precizare, mai ales ca in Europa nu s-au folosit inca aceste vaccinuri. Tocmai de aceea este importanta experienta acumulata pana la acest moment in Statele Unite, unde sunt aproape 7 milioane de doze deja utilizate. Insa frecventa acestor cazuri de evenimente trombotice pare a fi de circa 1 la un milion, deci oricum vorbim de o frecventa extrem de rara, insa atata timp cat a fost aceasta recomandare a unei agentii de reglementare, cu siguranta si Agentia Europeana a Medicamentului va face precizari suplimentare si recomandari in acest sens”, a mai precizat Valeriu Gheorghita.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

De altfel, in cursul zilei de marti, grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a anuntat ca a luat decizia sa amane inceperea distribuirii vaccinului sau anti-COVID-19 in Europa, dupa ce autoritatile sanitare americane au recomandat ”o pauza” in administrarea acestui vaccin, pentru a fi investigate sase cazuri rare de tulburari de coagulare a sangelui semnalate in SUA, relateaza AFP, Reuters si Agerpres.

Vaccinul Johnson & Johnson, administrat in doza unica, a fost autorizat de Agentia Europeana a Medicamentului (EMA), dar inca nu a fost utilizat in Uniunea Europeana.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin Johnson & Johnson, siguranta vaccin Johnson & Johnson

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: