Autoritatile au reglementat modalitatea de plata si pontaj in cazul personalului medical detasat la alte spitale

23/04/2020

Autoritatile au reglementat modalitatea de plata si pontaj in cazul personalului medical detasat la alte spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-au-reglementat-modalitatea-de-plata-si-pontaj-in-cazul-personalului-medical-detasat-la-alte-spitale/

Autoritatile sanitare din Romania au stabilit modalitatea de plata si pontaj pentru personalul medical si auxiliar detasate la alte spitale publice in perioada starii de urgenta.

Reglementarea este prevazuta intr-un ordin comun al ministrului si al presedintelui Casei nationale de Asigurari de Sanatate, publicat in Monitorul Oficial.

“Pe baza pontajului efectuat si asumat de unitatea sanitara in cadrul careia este delegat acest personal, plata drepturilor salariale se realizeaza de catre unitatea sanitara de la care a fost delegat. Pontajul se transmite prin mijloace de comunicare electronica catre unitatea sanitara care a delegat personalul, pana pe data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care se face plata la adresa de e-mail a conducatorului unitatii sanitare”, se precizeaza in Ordin.

Potrivit documentului, sumele suplimentare sunt asigurate din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate (FNUASS).

Continut educational:

“Influentele financiare determinate de cresterile salariale pentru personalul medical si auxiliar delegat din unitatile sanitare publice pe perioada starii de urgenta, determinate de aplicarea acestui ordin, suportate din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, in conditiile legii, se solicita caselor de asigurari de sanatate de catre unitatea sanitara publica de la care a fost delegat personalul respectiv. In cadrul solicitarii formulate in baza documentelor justificative catre casa de asigurari de sanatate se va face mentiunea privind personalul delegat”, mai arata actul normativ.

Aceste masuri vin dupa ce un ordin al comandantului actiunii, Raed Arafat, a prevazut ca toate cadrele medicale din sistemul public pot fi detasate in unitati sanitare cu deficit de personal si nu pot refuza transferul pe perioada starii de urgenta.

Etichete: plata cadre medicale, plata personal medical, plata personal auxiliar, detasare cadre medicale, ordin ms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid