Autoritatile au declarat judetul Arad ‘liber de Covid-19’

02/07/2020

Autoritatile au declarat judetul Arad ‘liber de Covid-19’

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-au-declarat-judetul-arad-liber-de-covid-19/

Autoritatile din Arad au anuntat, joi, ca judetul este ‘liber de Covid-19’, dupa ce au fost externati si ultimii bolnavi, iar de aproape doua saptamani nu au fost inregistrate cazuri noi.

“Vestea buna este ca Aradul a devenit judet liber de COVID-19. Daca ne raportam la ultima luna, in medie am avut trei-patru pacienti internati. Nu as vrea sa fac afirmatii pripite, hazardate, cu atat mai mult cu cat constatam ca la nivelul tarii noastre aceasta pandemie s-a extins in mai multe judete, dar as vrea sa subliniez efortul tuturor cadrelor medicale, al specialistilor si cetatenilor, care prin comportamentul foarte responsabil au condus la aceasta performanta. Nu mai exista bolnavi de COVID-19 in judet. Datorita masurilor luate, pandemia este sub control, chiar daca Aradul este situat la granita, chiar daca suntem un judet de tranzit si trec mii de oameni zilnic prin punctele de frontiera”, a spus Cionca, presedintele Consiliului Judetean (CJ)Arad, citat de Agerpres.

El s-a declarat multumit ca nu a fost nevoie sa fie folosit spitalul de campanie amenajat la Expo International Arad, care ‘a fost gandit pentru perioada cand se inregistrau peste 50 de imbolnaviri zilnic’.

“Niciodata in ultimii 100 de ani nu am avut o situatie atat de dificila la Arad si niciodata in istoria Aradului nu am avut o mobilizare atat de mare a administratiei locale, a societatii civile. Aceasta pandemie a scos la suprafata nu doar greutati si probleme, ci si filonul de bunatate, de generozitate, de omenie, un filon de solidaritate care a adunat impreuna peste 23.000 de donatori”, a mai spus presedintele CJ Arad.

De la inceputul pandemiei, in judetul Arad au fost confirmate 706 cazuri de COVID-19, iar 79 bolnavi au decedat. Cel mai tanar pacient confirmat a avut cinci saptamani, iar cel mai varstnic, 97 de ani.

Etichete: cazuri coronavirus arad, judet liber covid, decese covid-19, cazuri covid arad

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: