Stiri medicale

Atentionare de calatorie: Epidemie de gripa in Franta

Data ultimei actualizari: 16/01/2018

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca pe teritoriul Frantei, ca pana la sfarsitul lunii ianuarie 2018 va fi mentinuta starea de alerta pentru epidemia de gripa, pe tot teritoriul.

Epidemia de gripa a facut victime, in special in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 15 si 64 ani, informeaza un comunicat al MAE.

Pana acum, 12.000 persoane care s-au prezentat la serviciul de urgente pe intreg teritoriul Frantei, iar autoritatile locale franceze considera ca varful endemic nu a fost inca atins, desi pe intreg teritoriul Frantei spitalele sunt deja pline.

Se recomanda vaccinarea anti-gripala sezoniera, cu prioritate a grupelor la risc de complicatii cauzate de gripa, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, grupe mentionate si in materialul informativ postat INSP.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei afisate pe site-ul MAE.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Un comentariu

  • socoldaniel spune:

    Epidemia de gripa a facut victime, in special in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 15 si 64 ani, informeaza un comunicat al MAE.
    … și, totuși, noi vaccinăm persoanele PESTE 65 de ani, doar ei sunt considerați expuși de DSP…

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.