Ateliere de screening pentru depistarea cancerului adresate medicilor de familie

27/08/2013

Ateliere de screening pentru depistarea cancerului adresate medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ateliere-de-screening-pentru-depistarea-cancerului-adresate-medicilor-de-familie/

onclogieMedicii de familie vor putea participa la ateliere de screening in oncologie in perioada 13-13 septembrie la Targu-Mures si 19-20 septembrie la Bistrita. Atelierele au ca principal obiectiv o mai buna comunicare intre medicii de familie si oncologi in depistarea cancerului. Manifestarile sunt creditate cu puncte EMC de catre Colegiul Medicilor.

Importanta screeningului in oncologie

Pentru depistarea cancerului in faza incipienta, esentiale sunt procedurile si examinarile pacientului inca de la primele simptome. Medicii de familie pot avea un rol foarte important in depistarea cancerului in faza incipienta prin indrumarea pacientilor catre screening.

“Medicii de familie sunt cei ce pot indruma pacientii catre screening si este esential ca acestia sa inteleaga ce presupune si cum se desfasoara fiecare procedura, dar sis a fie la curent cu noile metode de investigatii in acest scop”, a declarat Adrian Udrea, medic primar oncolog.

Tematica atelierelor de screening

In cadrul atelierelor de screening, medicii de familie se vor informa cu privire la principiile de screening in oncologie, dar vor afla care sunt tehnicile acestor tipuri de investigatii in cazul cancerului de san, de colon, de prostata sau de col uterin.

Organizatorii atelierelor pentru medicii de familie

Prelegirile din cadrul atelierelor, destinate atat medicilor de familie cat si medicilor rezidenti vor fi sustinute de medici specializati in oncologie, membri ai Asociatiei Medisprof, personal instruit in tara si in strainatate.

Atelierele de screening fac parte dintr-un program mai amplu de pregatire a medicilor de familie, proiect care va continua si anul urmator cu ateliere in alte orase din Romania.

Modalitate de inscriere

Medicii de familie interesati sa participe la atelierele de screening in oncologie trebuie sa completeze un formular pe care il gasesc la adresa www.medisprof.ro/asociatie si pe care il pot trimite prin mail sau fax. In acelasi timp, trebuie sa completeze taxa aferenta.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: