AstraZeneca a reluat testele clinice ale vaccinului anti-Covid, dezvoltat in parteneriat cu Universitatea Oxford

14/09/2020

AstraZeneca a reluat testele clinice ale vaccinului anti-Covid, dezvoltat in parteneriat cu Universitatea Oxford

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/astrazeneca-a-reluat-testele-clinice-ale-vaccinului-anti-covid-dezvoltat-in-parteneriat-cu-universitatea-oxford/

AstraZeneca a reluat in Marea Britanie testele clinice ale vaccinului sau impotriva Covid-19, aflat intr-un stadiu avansat de dezvoltare, dupa ce a primit unda verde de la autoritatile din domeniul sigurantei sanitare, a anuntat sambata compania farmaceutica, potrivit Reuters.

Testele clinice ale vaccinului experimental dezvoltat in colaborare cu cercetatori de la Universitatea Oxford, aflate intr-o faza avansata, au fost suspendate saptamana trecuta din cauza unei boli inexplicabile aparute la un participant la studiu, incident care a ridicat indoieli in ceea ce priveste o lansare timpurie, relateaza si Agerpres.

”Pe 6 septembrie, potrivit protocolului standard de analiza, au fost intrerupte voluntar testele clinice la nivel mondial pentru a permite analiza informatiilor privind siguranta de catre comisii independente si de catre autoritati de reglementare internationale”, a precizat AstraZeneca, potrivit surselor citate.

Compania a adaugat ca autoritatile din domeniul sigurantei au recomandat Autoritatii de Reglementare Sanitare a Medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) ca reluarea studiilor clinice in Marea Britanie este sigura.

Pacientul participant la studiu, din cauza caruia au fost intrerupte testele, sufera de simptome neurologice asociate cu o afectiune spinala inflamatorie rara, denumita mielita transversala.

Compania AstraZeneca, cu sediul in Cambridge, a mentionat ca nu poate dezvalui informatii medicale suplimentare.

”Compania va continua sa colaboreze cu autoritatile sanitare din lumea intreaga pentru a fi informata in momentul in care alte studii clinice pot fi reluate astfel incat vaccinul sa fie disponibil pe scara larga, in mod echitabil si fara profit pe perioada acestei pandemii”, a mai precizat AstraZeneca.

Totodata, compania a refuzat sa ofere detalii despre data la care ar putea fi reluate alte studii clinice globale.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford se afla intr-o faza avansata de teste in Statele Unite, Regatul Unit, Brazilia, Africa de Sud, fiind preconizate testari suplimentare in Japonia si Rusia.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin coronavirus, vaccin astrazeneca, vaccin covid universitatea oxford

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: