Asteptari legate de bugetul Sanatatii pentru anul 2015

25/11/2014

Asteptari legate de bugetul Sanatatii pentru anul 2015

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/asteptari-legate-de-bugetul-sanatatii-pentru-anul-2015/

ministerul-sanatatiiMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a facut precizari referitoare la bugetul Sanatatii pentru anul 2015. Acesta a afirmat ca se asteapta la un buget de 4,4 – 4,5 miliarde de lei.

In bugetul Ministerului Sanatatii pentru anul viitor care se doreste a fi aprobat, sunt incluse fondurile destinate burselor medicilor rezidenti si cresterile salariale ale personalului din domeniul medical.

“Proiectul de buget are in calcul cresterile salariale propuse pentru 1 ianuarie, dar si sustinerea burselor pentru medicii rezidenti. Bugetul anul acesta a fost undeva la 4,4 miliarde de lei, in jurul acestei cifre. Trebuie sa facem niste mecanisme functionale ca banii sa ajunga exact acolo unde trebuie. Toate aceste molecule introduse in lista de medicamente compensate si gratuite nu au adus cheltuieli suplimentare de buget. Am cerut un buget mai mare si il discutam cu Ministerul Finantelor. Eu zic ca l-am fundamentat foarte bine si trebuie sa va spun ca avem o deschidere foarte buna la MFP si o colaborare buna institutionala. Noi am solicitat o crestere pentru anul acesta. Ma astept sa fie peste 4,4 — 4,5 miliarde de lei. Aici nu iau in calcul sumele care echilibreaza bugetul Fondului National al Asigurarilor de Sanatate. Din acei bani ca si anul acesta consider o prioritate majora bugetul destinat programelor nationale de sanatate, unde prevedem o crestere substantiala pentru a elimina tot ceea ce inseamna sincope, neajunsuri si disfunctii ale derularii programelor nationale. De la 740 milioane lei anul acesta undeva spre 882 milioane lei anul viitor”, a declarat Nicolae Banicioiu, Ministrul Sanatatii, conform Agerpres.  

Ministerul Sanatati, conform ministrului Banicioiu, are in vedere pentru anul viitor reluarea programului de fertilizare in vitro, dar si partea de testare pentru hipoacuzie la nou-nascuti.

Referindu-se la lista de medicamente compensate si gratuite, Ministrul Sanatatii a mai sustinut ca procesul de evaluare a medicamentelor este unul continuu.

“Practic, de astazi, si presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, si presedintele ANMDM, Marius Savu, pot anunta ca pot trece la etapa de negociere a contractelor cost-volum. Am avut doua actualizari ale listelor de medicamente compensate si gratuite. Urmeaza introducerea medicamentelor conditionate celor care vor intra pe lista prin acea negociere, pe cost-volum intre CNAS si firmele producatoare sau firmele care le importa. Avem un mecanism continuu de evaluare, putem face o actualizare intr-un timp corect fata de pacient, pana la finalul anului urmand o a treia actualizare a listei”, a mai afirmat Banicioiu, conform Agerpres.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: