Aspirina scade cu 60% riscul de cancer ereditar

31/10/2011

Aspirina scade cu 60% riscul de cancer ereditar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aspirina-scade-cu-60-riscul-de-cancer-ereditar/

Aspirina scade cu 60% riscul de cancer ereditar Un studiu dat publicitatii in Marea Britanie arata ca doua tablete de aspirina pe zi, administrate timp de doi ani, reduc cu 60% riscul de aparitie al cancerului la persoanele care au avut istoric familial cu aceasta afectiune, informeaza adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, cercetatorii au studiat incidenta cancerului in randul persoanelor care au avut in familie alte cazuri de aparitie a malformatiilor maligne, dar care au luat aproximativ doua tablete de aspirina pe zi.

Studiul a avut in vedere peste 860 de persoane cu sindromul Lynch, inpartite in doua grupuri, care au luat zilnic 600 de miligrame de aspirina sau pastile placebo, pe o perioada de doi ani.

Doar 19 cazuri de cancer au aparut in randul persoanelor din grupului care a primit aspirina, comparativ cu 34 din randul persoanelor care au luat pastile placebo.

Statisticile au relevat ca administrarea de acid acetilsalicilic, timp de doi ani, a redus cu 63% riscul de aparitie a cancerului, mai ales al celui colorectal, la persoanele care aveau o predispozitie genetica la dezvoltarea unor formatiuni maligne.

Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: