Asociatiile de pacienti cer evidenta registrelor nationale

26/03/2013

Asociatiile de pacienti cer evidenta registrelor nationale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/asociatiile-de-pacienti-cer-evidenta-registrelor-nationale/

poza ministerul sanatatiiIn cadrul unei dezbateri publice desfasurate luni la Ministerul Sanatatii reprezentantii asociatiilor de pacienti si organizatiile non-guvernamentale au solicitat existenta unei evidente a registrelor nationale pentru diferite boli, dar si decontarea unor analize precum cea destinata identificarii hepatitei de tip C.

Legat de screeningul HPV, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Pana, a mentionat ca se va face doar dupa ce va fi derulata o campanie de informare in legatura cu aceasta infectie. De asemenea, acesta a mai declarat ca Hotararea de Guvern privind programele nationale este in vigoare si reglementeaza acest domeniu pana cand va fi valabil un alt act normativ. Conform unei hotarari de Guvern, programele nationale de preventie si profilaxie sunt gestionate de Ministerul Sanatatii, in timp ce Casa Nationala de Sanatate coordoneaza tratamentul bolilor cu impact major asupra sanatatii.

Cu ocazia dezbaterii secretarul de stat a mai declarat ca o parte dintre tratamentele oncologice, precum cele injectabile subcutanate vor fi eliberate si de catre farmaciile cu circuit deschis. De asemenea, Adrian Pana a mai precizat ca programul prin care dependentii de droguri primesc gratuit seringi va fi preluat de Ministerul Sanatatii.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful OMS a precizat ca donarea de vaccinuri catre tarile sarace trebuie sa se faca in cateva zile, nu luni

Optimizarea platformei de vaccinare pentru optiunea de programare a copiilor din grupa 12-15 ani

Proiectul “Zi libera pentru vaccinare” – respins de Senat

Peste 29.000 de doze de vaccin anti-Covid administrate in cabinetele medicilor de familie

La cinci case de asigurari de sanatate au fost ocupate posturile de directori generali