Asociatiile de pacienti cer evidenta registrelor nationale

26/03/2013

Asociatiile de pacienti cer evidenta registrelor nationale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/asociatiile-de-pacienti-cer-evidenta-registrelor-nationale/

poza ministerul sanatatiiIn cadrul unei dezbateri publice desfasurate luni la Ministerul Sanatatii reprezentantii asociatiilor de pacienti si organizatiile non-guvernamentale au solicitat existenta unei evidente a registrelor nationale pentru diferite boli, dar si decontarea unor analize precum cea destinata identificarii hepatitei de tip C.

Legat de screeningul HPV, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Pana, a mentionat ca se va face doar dupa ce va fi derulata o campanie de informare in legatura cu aceasta infectie. De asemenea, acesta a mai declarat ca Hotararea de Guvern privind programele nationale este in vigoare si reglementeaza acest domeniu pana cand va fi valabil un alt act normativ. Conform unei hotarari de Guvern, programele nationale de preventie si profilaxie sunt gestionate de Ministerul Sanatatii, in timp ce Casa Nationala de Sanatate coordoneaza tratamentul bolilor cu impact major asupra sanatatii.

Cu ocazia dezbaterii secretarul de stat a mai declarat ca o parte dintre tratamentele oncologice, precum cele injectabile subcutanate vor fi eliberate si de catre farmaciile cu circuit deschis. De asemenea, Adrian Pana a mai precizat ca programul prin care dependentii de droguri primesc gratuit seringi va fi preluat de Ministerul Sanatatii.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Spitalul Militar face angajari fara concurs pentru 53 de posturi

Ministrul Sanatatii spune ca personalul medical este epuizat, dar nu va renunta: Noi putem reusi doar impreuna

Spitalul pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Capitala angajeaza personal medical fara concurs

Record de cazuri noi de Covid-19, in Romania | Peste 4.800 in 24 de ore

Sondaj international: Ar fi oamenii dispusi sa se vaccineze impotriva Covid-19?