Asociatia Medicilor de Ambulator solicita o practica unitara privind vaccinarea anti-COVID

19/11/2020

Asociatia Medicilor de Ambulator solicita o practica unitara privind vaccinarea anti-COVID

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/asociatia-medicilor-de-ambulator-solicita-o-practica-unitara-privind-vaccinarea-anti-covid/

Asociatia Profesionala a Medicilor de Ambulator i-a solicitat ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, o practica unitara privind campania de vaccinare voluntara impotriva SARS-CoV-2 a personalului medical si auxiliar din unitatile sanitare, sustinand ca aceasta actiune este ‘mult prea importanta’ pentru a fi tratata ‘heirupist’.

“Anuntul despre vaccinare s-a facut prin intermediul Directiilor de Sanatate Publica, dar maniera a fost neunitara. Au existat judete in care nu s-a facut anuntul sau s-a facut trunchiat”, potrivit unui comunicat al asociatiei citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, termenul de trimitere al catagrafiilor a fost nerealist, adresa fiind trimisa pe 16 noiembrie dupa-amiaza cu termen de raspuns 17 noiembrie, ora 12,00, in conditiile in care nu au fost anuntati toti furnizorii de servicii medicale.

“Consideram ca actiunea de vaccinare a personalului medical impotriva SARS-COV2 este mult prea importanta pentru a fi tratata in acest mod heirupist, fiind necesara o abordare mult mai aplicata pentru a obtine rezultatele dorite. (…) Va solicitam elaborarea unei practici unitare la nivelul tarii care sa poata garanta atat eficienta masurii, cat si transparenta acesteia”, a mai transmis asociatia.

Asociatia Profesionala a Medicilor de Ambulator a formulat cateva propuneri, pe care le considera esentiale pentru succesul campaniei de vaccinare:

– stabilirea unui termen realist pentru colectarea datelor (de exemplu, 30 noiembrie);
– crearea la nivelul fiecarei DSP a unei adrese de mail dedicate, afisata la loc vizibil pe site-ul acestora, preferabil pe homepage, eventual cu link, si pe pagina www.ms.ro;
– afisarea pe site-urile DSP a formularelor de catagrafie, cu mentionarea expresa in acestea a celor care refuza vaccinarea.

“Solicitam aceste lucruri deoarece este evident ca la nivelul Directiilor de Sanatate Publica nu exista baze de date actualizate cu datele de contact ale tuturor furnizorilor de servicii de sanatate din judetele respective, desi la nivelul RUCM ar trebui sa fie inregistrati cu totii”, mai precizeaza Asociatia Profesionala a Medicilor de Ambulator in comunicatul citat.

Etichete: asociatia medicilor de ambulator, medici policlinica, vaccinare anti-covid personal medical

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: