Arafat: Daca nu vrei sa ti se masoare temperatura este dreptul tau, dar nu mai intri in spatiul respectiv

22/05/2020

Arafat: Daca nu vrei sa ti se masoare temperatura este dreptul tau, dar nu mai intri in spatiul respectiv

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arafat-daca-nu-vrei-sa-ti-se-masoare-temperatura-este-dreptul-tau-dar-nu-mai-intri-in-spatiul-respectiv/

Masurarea temperaturii la intrarea in spatiile publice inchise, magazine si in cladirile institutiilor publice sau ale operatorilor economici este o noua tema falsa de dezbinarea si de minimalizare a efectelor si riscului virusului SARS-COV 2, afirma Raed Arafat, seful DSU.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, el precizeaza ca masurarea temperaturii la distanta se practica in aeroporturi prin sisteme de scanare in masa, prin care se identifica persoanele cu febra dupa poza acestora. Mai multe tari, inclusiv Romania, au astfel de sisteme la sosire si in unele situatii chiar si la imbarcare ele fiind activate cand exista un risc asupra sanatatii publice.

“Masurarea individuala a temperaturii se face la intrarea in spatiile cu risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 de catre persoanele simptomatice sau asimptomatice catre persoanele sanatoase. Aceasta se realizeaza de la o distanta de cativa centimetri, folosind termometre digitale. Astfel se poate identifica om persoana simptomatica iar pentru a se proteja fata de persoanele asimptomatice, portul mastii este obligatorie. Termometrul digital nu inregistreaza date personale, nu implanteaza cipuri, nu face poze si nu ia CNP-ul, numele si adresa perosanei. Acesta afiseaza doar temeperatura si poate fi utilizat de personal nemedical instruit in utilizarea unui astfel de dispozitiv”, transmite Read Arafat.

Potrivit acesteuia, intr-o societate unde exista un risc de transmitere al unei boli si unde exista persoane vulnerabile care pot chiar muri daca se infecteaza cu virusul care cauzeaza boala respectiva, masurile de prevenire si combatere trebuie respectate de toti membri societatii pe durata existentei riscului respectiv.

Arafat mai scrie ca “astfel de masuri nu sunt pe viata.” Ele sunt necesare la acest moment acestea fiind inclusiv masuri descurajatoare pentru cei care sunt dispusi sa intre in spatiile inchise fiind simptomatici pentru a-si rezolva problemele personale riscand viata altora.

“Daca nu vrei sa ti se masoare temperatura este dreptul tau, dar nu mai intri in spatiul respectiv pentru ca este dreptul comunitatii si a angajatilor care lucreaza in spatiul respectiv sa se protejeze”, a mai transmis Raed Arafat, seful DSU.

Etichete: masurarea temperaturii, masurare temperatura termometru magazin, riscuri covid-19, raed arafat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19