Arafat: Daca cifrele raman asa sau continua sa creasca, este foarte probabil sa fie prelungita stare de alerta

22/06/2020

Arafat: Daca cifrele raman asa sau continua sa creasca, este foarte probabil sa fie prelungita stare de alerta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arafat-daca-cifrele-raman-asa-sau-continua-sa-creasca-este-foarte-probabil-sa-fie-prelungita-stare-de-alerta/

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, spune ca in cazul in care numarul de infectari cu COVID-19 va ramane la fel sau va creste, este posibil prelungita starii de alerta.

“Daca cifrele raman asa sau continua sa creasca, este foarte probabil sa fie nevoie de prelungirea situatiei in care suntem, ca sa putem gestiona. Sunt tari care au prelungit pana in iulie, pana in august. Trebuie sa intelegem un lucru: suntem intr-o confruntare cu un virus, intr-o batalie, intr-un razboi cu un virus care va dura si am zis acest lucru, nu numai eu, au zis toti expertii, va dura pana la aproximativ doi ani. Pentru ca asta este durata in care virusului, din datele pe care le au si epidemiologii, ii poate scadea puterea si sa nu mai aiba efect’, a declarat Raed Arafat, la Digi 24, citat si de Agrepres.

In utlimele zile, in Romania, s-au inregistrat peste 300 de cazuri de infectari in fiecare zi, iar spitalele din Capitala, cel putin, sunt supra-aglomerate.

Etichete: stare de alerta, cazuri covid romania, raed arafat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: