Arad: Proceduri si dispozitive medicale pentru interventii cardiovasculare, finantate de stat

20/08/2020

Arad: Proceduri si dispozitive medicale pentru interventii cardiovasculare, finantate de stat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arad-proceduri-si-dispozitive-medicale-pentru-interventii-cardiovasculare-finantate-de-stat/

Persoanele care sufera interventii cardiovasculare la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad vor beneficia de finantare de la stat pentru unele proceduri si dispozitive medicale.

Conducerea unitatii medicale a anuntat includerea in Programul National de Boli Cardiovasculare.

Acest program inseamna ca dispozitivele medicale si materialele sanitare necesare unor interventii cardiovasculare, specifice tratamentului pacientilor cu boli cardiovasculare, vor fi finantate de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Arad.

Este vorba despre proceduri de dilatare percutana a stenozelor arteriale – prin montarea de stent la nivelul arterelor coronare si la nivelul arterelor membrelor inferioare, superioare si la carotide – sau proceduri de implantare de defibrilatoare interne.

“Astazi am primit vesti bune in ceea ce priveste Compartimentul de Cardiologie Interventionala, deoarece la un an de la infiintarea acestuia, spitalul nostru a fost cuprins in Programul National de Boli Cardiovasculare, program care presupune finantarea unor proceduri medicale, esentiale pentru o mare parte a pacientilor cu boli cardiovasculare. Am fost acceptati in acest program deoarece indeplinim criteriile de eligibilitate referitoare la diferite proceduri medicale”, a declarat managerul interimar al spitalului, Florina Ionescu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe parcursul primului an de functionare, Compartimentul de Cardiologie Interventionala din cadrul SCJU a tratat peste 800 de pacienti din Arad si judetele limitrofe.

Etichete: interventii cardiovasculare, operatii pe inima decontate de stat, spitalul judetean arad

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: