Aproximativ 10.000 de fiole de vaccin antigripal urmeaza sa fie redistribuite in tara

23/01/2019

Aproximativ 10.000 de fiole de vaccin antigripal urmeaza sa fie redistribuite in tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aproximativ-10-000-de-fiole-de-vaccin-antigripal-urmeaza-sa-fie-redistribuite-in-tara/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca aproximativ 10.000 de fiole de vaccin antigripal vor fi redistribuite in tara la sfarsitul acestei saptamani.

“Saptamana trecuta, de la Directiile de Sanatate Publica ne-au venit solicitari pentru a suplimenta aceste doze (de vaccin antigripal – n.r.). In acest moment, la Ministerul Sanatatii se analizeaza aceasta situatie si pot sa va spun ca vom redistribui in teritoriu cantitati suplimentare – aproximativ 10.000 de fiole saptamana aceasta spre final”, a declarat Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Ministrul Sanatatii a precizat ca triajul epidemiologic in scoli poate fi facut si de cadrele didactice.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

“In urma cu cativa ani, Ministerul Sanatatii a semnat impreuna cu Ministerul Educatiei Nationale un memorandum privind acest triaj epidemiologic in scoli. Acest tip de actiune nu este necesar sa se faca de catre un medic, el poate fi facut de cadrele didactice la cursuri si abia apoi copilul trimis la medicul scolar sau la medicul de familie. Nu este nevoie de medici scolari sa faca triajul, cadrele didactice pot sa o faca. De asemenea, erau discutii de inchidere a cursurilor daca Ministerul Sanatatii sau cel al Educatiei spun asta. Nu. Este stipulat foarte clar – daca intr-o clasa este un numar mai mare de trei copii bolnavi de gripa, atunci se poate lua masura inchiderii cursurilor la acea clasa sau in acea scoala. In functie de ceea ce apare, punctual, DSP-urile pot lua deciziile care se impun impreuna cu inspectoratele scolare”, a subliniat Sorina Pintea conform sursei mentionate.

Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns miercuri, la momentul trasmiterii acestei stiri, la 29 , potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj