Aproape 70% dintre romani au consultat medicul in ultimul an

17/04/2013

Aproape 70% dintre romani au consultat medicul in ultimul an

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aproape-70-dintre-romani-au-consultat-medicul-in-ultimul-an/

articol studiu sistemul medicalRezultatele unui studiu realizat in luna martie de catre IMAS arata ca 67% dintre romani au consultat cel putin un medic in ultimul an, intr-un cabinet de medicina familiei, un spital sau o clinica. De asemenea, studiul a mai relevat faptul ca peste 75% dintre romani isi doresc infiintarea unor spitale private care sa aiba si unitati de primire urgente.

Optiunea catre un spital privat se manifesta mai ales in randul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 18 si 29 de ani, in randul rezidentilor din orasele mari, printre care si Bucuresti, in randul persoanelor care au studii medii si superioare si venituri de peste 1.000 lei.

Absenta unitatilor medicale private din anumite regiuni face ca spitalele private sa fie mai greu accesibile populatiei din anumite localitati. Prin urmare, preferinta pentru un spital privat versus unul de stat se concretizeaza in mai mica masura in comportament in zonele in care nu exista spitale private comparativ cu celelalte”, apreciaza autorii studiului intr-un comunicat transmis marti AGERPRES.

Rezultatele studiului mai evidentiaza faptul ca 31% dintre cei care au mers intr-un spital de stat in ultimele 12 luni au declarat ca i-au oferit medicului curant “o atentie”, materializata in bani sau cadouri. Conform cercetarii, acest comportament este specific oraselor mici, dar si bucurestenilor, mai ales persoanelor cu studii medii si superioare.

Studiul efectuat de IMAS a fost desfasurat in luna martie, la nivel national, pe un esantion de peste 1.000 de persoane. Acesta a analizat atitudinea romanilor fata de vizitele la medic in ultimul an, dar si preferinta manifestata fata de sistemul medical privat sau de stat.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial