Aprecieri internationale pentru Grupul de Vaccinologie din cadrul SNMF! Dr. Gindrovel Dumitra, fata in fata cu Regina Belgiei

03/09/2015

Aprecieri internationale pentru Grupul de Vaccinologie din cadrul SNMF! Dr. Gindrovel Dumitra, fata in fata cu Regina Belgiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aprecieri-internationale-pentru-grupul-de-vaccinologie-din-cadrul-snmf-dr-gindrovel-dumitra-fata-in-fata-cu-regina-belgiei/

GINO-REGINA-BELGIEILa invitatia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, coordonatorul Grupul de Vaccinologie din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familiei reprezinta cu succes Romania la Intalnirea Regional-Europeana a Managerilor Programelor Nationale de Imunizare, un eveniment care se desfasoara in prezent la Anvers, in Belgia.

Grupul de Vaccinologie, coordonat de dr. Gindrovel Dumitra, a avut mai multe prezentari in cadrul acestei intalniri in care s-a vorbit despre actiunile desfasurate cu ocazia Saptamanii Europene a Vaccinarii.

Reuniunea de la Anvers este organizata de OMS si aduna principalele tari care au organizat campanii sustinute in ultimii ani pe acest subiect.

Grupul de vaccinologie al SNMF organizeaza anual, de patru ani, campanii nationale pentru promovarea vaccinarii, dedicate atat profesionistilor din sanatate cat si pacientilor romani.

“Au fost invitati reprezentantii mai multor tari care au desfasurat campanii despre importanta imunizarii. In fiecare an, la sfarsitul lunii aprilie se celebreaza Saptamana Europeana a Vaccinarii si fiecare tara organizeaza o campanie dupa propriile idei si puteri. Noi am facut acest lucru in ultimii patru ani. Anul acesta, pentru intalnirea liderilor grupurilor de imunizare din Europa, Organizatia Mondiala a Sanatatii a selectionat mai multe tari, in functie de campaniile desfasurate de fiecare in parte. Astfel, si noi am fost invitati la aceasta intalnire aniversara dupa ce am raportat actiunile desfasurate de noi, pe canalele internationale dedicate proiectului. Societatea Nationala de Medicina Familiei este mandra de aceasta recunoastere publica si importanta a activitatii Grupului de Vaccinologie”, ne-a declarat dr. Sandra Alexiu, vicepresedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei.

Aceasta intalnire de la Anvers este una aniversara, pentru ca anul aceasta se implinesc 10 ani de cand se celebreaza si se marcheaza prin actiuni importante Saptamana Europeana a Vaccinarii.

La intalnirea de la Anvers a participat inclusiv Regina Mathilde a Belgiei, care si-a manifestat in mai multe randuri interesul fata de importanta imunizarii.

Majestatea Sa a luat parte chiar la prezentarea activitatilor din Saptamana Europeana a Vaccinarii, facuta de reprezentantul Grupul Roman de Vaccinologie, medicul de familie Gindrovel Dumitra.

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. sisiu paula says:

    Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Mai exista vaccine stafilococic? Daca da, de unde pot face rost?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: