Aplicatie smartphone pentru apnee

17/06/2015

Aplicatie smartphone pentru apnee

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aplicatie-smartphone-pentru-apnee/

aplicatie smarphone apneeMedicii romani vin in ajutorul pacientilor cu o aplicatie gratuita pentru depistarea tulburarilor de somn, disponibila acum pe telefonul mobil.

Somnolenta diurna, depresia si lipsa concentrarii sunt cateva dintre consecintele sindromului de apnee in somn, subdiagnosticat in Romania.

Aplicatia pentru telefonul mobil pentru depistarea acestei afectiuni este cu atat mai utila cu cat de anul viitor, soferii vor avea nevoie de un aviz medical in caz de apnee, daca isi schimba permisul de conducere.

Presedintele Societatii Romane de Somnologie, dr. Oana Deleanu, a declarat cu ocazia lansarii aplicatiei “Help! Snoring”, ca exista 88 de patologii ale somnului, iar apneea este cea de-a doua, ca frecventa, dupa insomnie.

Se estimeaza ca 2,4 la suta dintre persoanele care sunt afectate de patologii ale somnului au de fapt apnee, afectiune intalnita mai frecvent in cazul barbatilor, scrie si Mediafax.

Somnolenta este asociata cu o treime dintre accidentele majore ale soferilor profesionisti. In topul european de profil, tara noastra este pe locul al cincilea.

De la 1 ianuarie 2016, Parlamentul European a decis ca soferii vor avea nevoie de un aviz medical care sa ateste ca nu sufera de apnee.

Romania are 50 de laboratoare pentru tulburarile de somn, majoritatea private si neacreditate de stat, care nu a recunoscut inca aceasta specialitate.

In lipsa personalului si a dotarilor, diagnosticarea tine mai mult de responsabilitatea pacientului.

Aplicatia “Help! Snoring” poate fi descarcata in mod gratuit si poate fi utilizata pentru informare, dar si pentru testarea persoanelor care sufera de tulburari ale somnului (apnee in somn de tip obstructiv, sforait, somn neodihnitor, treziri repetate, oboseala in timpul zilei).

Aplicatia se adreseaza tuturor persoanelor care sufera de oboseala, somnolenta diurna, tulburari de concentrare si daca dupa efectuarea testului rezultatul indica o posibila problema, utilizatorii pot accesa si lista medicilor si cabinetelor specializate in diagnosticarea si tratarea tulburarilor de somn.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: