Aplicatie pentru persoanele cu apnee in somn

25/09/2015

Aplicatie pentru persoanele cu apnee in somn

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aplicatie-pentru-persoanele-cu-apnee-in-somn/

apnee in somnAplicatie pentru persoanele care sufera de tulburari ale somnului – apnee in somn de tip obstructiv.

Aplicatia disponibila gratuit a fost lansata de Societatea Romana de Pneumologie, Philips Respironics si M2000 Multimedia Systems.

“Help! Snoring” este aplicatia care in numai cateva minute pre-testeaza riscul de apnee in somn, ofera informatii despre boala, complicatiile ei, diagnostic si tratament, trimite catre cel mai apropiat cabinet de somnologie.

Conform unui comunicat e presa, consecintele sindromului de apnee in somn pot fi somnolenta diurna, sforait, somn neodihnitor, treziri repetate, depresie, probleme sociale si familiale, disfunctii sexuale, dificultati de concentrare, precum si un numar crescut de accidente rutiere cauzate de atipirea la volan.

Oamenii care sufera de sindromul de apnee in somn (SAS) se opresc in mod repetat din respirat in timpul somnului pentru intervale cuprinse intre cateva secunde, un minut sau chiar mai mult.

Aceste intreruperi produc o scadere a cantitatii de oxigen din sange, fapt ce poate provoca grave complicatii sau chiar moartea.

Somnolenta a fost asociata in 31-41% din accidentele majore ale vehiculelor comerciale.

Aplicatia se poate descarca gratuit de la: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.helpsnorringg pentru ANDROID sau https://appsto.re/ro/B7277.i pentru IOS.

 Citeste si Proiect: Aviz medical pentru obtinerea permisului auto in cazul celor care sufera de apnee

Citeste si Riscurile la care se supune un bolnav cu sindromul apnee in somn

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: