Stiri medicale

Aplicare taxei de clawback ii determina pe producatorii de medicamente sa se retraga de pe piata romaneasca

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Sumele de plata aferente taxei clawback pe primul trimestru al anului 2012 ii pun pe producatorii de medicamente in imposibilitatea achitarii acestora. Acest lucru duce la  eliminarea medicamentelor acestora  de pe lista de compensate.La ora actuala exista deja probleme cu aprovizionarea citostaticelor ieftine, acest lucru afectandu-i pe pacientii de sufera de afectiuni oncologice.

Ministrul Sanatatii, dl Vasile Cepoi,  a purtat o serie de discutii atat cu reprezentantii asociatiilor producatorilor romani si internationali de medicamente (ARPIM), cat  si cu cei ai asociatiei producatorilor de medicamente generice (APMGR) si a preluat propunerile acestora privind rezolvarea situatiei generate de prevederile unor acte normative elaborate de guvernele anterioare.

Totodata,ministrul  i-a asigurat pe reprezentantii industriei medicamentului ca se cauta solutii pentru situatia creata.„Sunt preocupat de aceasta problema inca de la inceputul mandatului. Din pacate este o situatie pe care am preluat-o si pe care incercam sa o rezolvam in timp record pentru ca tensiunile aparute pot duce la situatia unui blocaj in aprovizionarea cu medicamente. Cred ca numai impreuna, prin dialog si transparenta putem rezolva problemele. Am avut mai multe intalniri cu reprezentatii Ministerului Finantelor si deja avem cateva variante de lucru. Am solicitat si sprijinul premierului Romaniei, dl Victor Ponta, care va convoca astazi o intalnire cu toate autoritatile implicate incepand de la Ministerul Sanatatii, Casa Nationala  de Asigurari de Sanatate, Ministerul de Finante”, a declarat  dl Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii .

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.