Aplicare taxei de clawback ii determina pe producatorii de medicamente sa se retraga de pe piata romaneasca

24/05/2012

Aplicare taxei de clawback ii determina pe producatorii de medicamente sa se retraga de pe piata romaneasca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aplicare-taxei-de-clawback-ii-determina-pe-producatorii-de-medicamente-sa-se-retraga-de-pe-piata-romaneasca/

Sumele de plata aferente taxei clawback pe primul trimestru al anului 2012 ii pun pe producatorii de medicamente in imposibilitatea achitarii acestora. Acest lucru duce la  eliminarea medicamentelor acestora  de pe lista de compensate.La ora actuala exista deja probleme cu aprovizionarea citostaticelor ieftine, acest lucru afectandu-i pe pacientii de sufera de afectiuni oncologice.

Ministrul Sanatatii, dl Vasile Cepoi,  a purtat o serie de discutii atat cu reprezentantii asociatiilor producatorilor romani si internationali de medicamente (ARPIM), cat  si cu cei ai asociatiei producatorilor de medicamente generice (APMGR) si a preluat propunerile acestora privind rezolvarea situatiei generate de prevederile unor acte normative elaborate de guvernele anterioare.

Totodata,ministrul  i-a asigurat pe reprezentantii industriei medicamentului ca se cauta solutii pentru situatia creata.„Sunt preocupat de aceasta problema inca de la inceputul mandatului. Din pacate este o situatie pe care am preluat-o si pe care incercam sa o rezolvam in timp record pentru ca tensiunile aparute pot duce la situatia unui blocaj in aprovizionarea cu medicamente. Cred ca numai impreuna, prin dialog si transparenta putem rezolva problemele. Am avut mai multe intalniri cu reprezentatii Ministerului Finantelor si deja avem cateva variante de lucru. Am solicitat si sprijinul premierului Romaniei, dl Victor Ponta, care va convoca astazi o intalnire cu toate autoritatile implicate incepand de la Ministerul Sanatatii, Casa Nationala  de Asigurari de Sanatate, Ministerul de Finante”, a declarat  dl Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii .

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Zece noi tratamente pe piata UE | 76 de medicamente aprobate in 2020

Conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu: Ar trebui gasita o modalitate de a testa pacientii fara a-i interna

Ziua internationala a osteoporozei | Osteoporoza reduce semnificativ calitatea vietii pacientului

Raportul Corpului de control al premierului dupa verificarile de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Mai bine de jumatate dintre pacientii cu Covid-19 prezinta simptome si dupa externare