Apel national: SNMF cauta coordonatori regionali pentru Grupul Tinerilor Medici de Familie

27/02/2019
Apel national: SNMF cauta coordonatori regionali  pentru Grupul Tinerilor Medici de Familie

Apel national: SNMF cauta coordonatori regionali pentru Grupul Tinerilor Medici de Familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/apel-national-snmf-cauta-coordonatori-regionali-pentru-grupul-tinerilor-medici-de-familie/

Societatea Nationala de Medicina Familiei – Grupul Tinerilor Medici de Familie cauta medici entuziasti, pasionati de medicina familiei, pentru pozitiile de Coordonatori regionali ai Grupului Tinerilor Medici de Familie, potrivit unui anunt postat pe site-ul societatii.

Conform sursei citate, Grupul Tinerilor Medici de Familie a fost creat in anul 2011 sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei ca loc de intalnire al medicilor de familie rezidenti sau specialisti in primii cinci ani dupa obtinerea specialitatii, dedicat schimbului de idei, de experienta si de informatii, proiectelor noi, cu scopul de a dezvolta si promova medicina de familie din Romania.Grupul este condus de un coordonator national si de 18 coordonatori regionali, cate 3 pentru fiecare regiune.

Regiunile sunt organizate in jurul Centrelor Universitare in care se organizeaza concursul de rezidentiat.

Coordonatorii regionali pentru medicii specialisti in primii 5 ani dupa promovarea examenului de specialitate MF au urmatoarele responsabilitati:

• – promovarea in regiune a activitatilor Grupului
• – colaborarea cu Asociatiile de Medicina Familiei, membre SNMF, din judetele regiunii, inclusiv prin participarea gratuita la manifestarile stiintifice
• – organizarea unor intalniri informale regionale ale membrilor Grupului
• – coordonarea si dezvoltarea unor proiecte judetene si regionale dedicate membrilor Grupului
• – facilitarea interactiunii dintre medicii specialisti si institutiile medicale din regiune (DSP, CJAS; Colegiul medicilor)
• – colaborarea cu ceilalti coordonatori si cu Coordonatorul national al Grupului (facilitata prin intalniri lunare via Skype)

Coordonatorii regionali pentru medicii rezidenti MF din fiecare centru universitar au urmatoarele responsabilitati:

• – promovarea activitatilor Grupului in special in centrul universitar
• – colaborarea cu Asociatiile de Medicina Familiei, membre SNMF, din judetele regiunii, inclusiv prin participarea gratuita la manifestarile stiintifice organizate de acestea
• – organizarea unor intalniri in centrul universitar pentru medicii rezidenti MF
• – asigurarea legaturii intre Grup si catedra de medicina familiei din centrul universitar
• – colaborarea cu ceilalti coordonatori si cu Coordonatorul national al Grupului (facilitata prin intalniri lunare via Skype)

Coordonatorii regionali vor beneficia de sprijin logistic din partea Grupului Tinerilor Medici de Familie, SNMF si al Asociatiilor judetene de Medicina Familiei din regiune, dupa caz. Nu se ofera indemnizatie/ salariu.

Durata mandatului

Conform comunicatului SNMF, mandatul coordonatorului regional este de 2 ani, cu posibilitatea prelungirii pentru inca doua mandate in functie de activitatea reflectata in evaluarile anuale.
Pozitiile vacante in prezent pot fi consultate pe pagina Grupului – https://snmf.ro/grupuri-de-lucru/grupuri-de-lucru/grupul-tinerilor-medici-de-familie/#coordonatori.

In functie de numarul candidatilor si rezultatele interviului, SNMF isi rezerva dreptul de a suplimenta/modifica pozitiile de coordonatori, in acord cu candidatii si coordonatorii actuali.

Conditii de eligibilitate:

• – medic rezident MF sau medic specialist MF (examen de specialitate promovat dupa sesiunea octombrie 2014), in functie de pozitia pentru care se candideaza.
• – membru al Grupului Tinerilor Medici de Familie – www.facebook.com/groups/tineriMF
• – membru cotizant al unei Asociatii a Medicilor de Familie (membra SNMF) din regiune (https://snmf.ro/membri/)

Pentru a candida pentru una dintre pozitiile de Coordonator regional doritorii sunt rugati sa trimita la adresa tineriMF@snmf.ro formularul completat (descarcare) pana la data de 5 martie 2019 (Termenul nu se va prelungi).

Toate candidaturile vor fi evaluate de conducerea Societatii Nationale de Medicina Familiei si de Coordonatorul national al GTMF iar candidatii selectati preliminar vor fi solicitati pentru interviu via Skype in perioada 6-10 martie 2019. Castigatorii selectiei vor fi anuntati personal si pe site pana cel tarziu pe 18 martie 2019.

Pentru detalii sau clarificari – tineriMF@snmf.ro

Etichete: Societatea Nationala de Medicina Familiei, SNMF, Grupul Tinerilor Medici de Familie, coordonatori regional, medici de familie tineri

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: