Apel la distantare si la portul mastii: Singurele mijloace eficiente pentru a evita un dezastru

07/07/2020

Apel la distantare si la portul mastii: Singurele mijloace eficiente pentru a evita un dezastru

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/apel-la-distantare-si-la-portul-mastii-singurele-mijloace-eficiente-pentru-a-evita-un-dezastru/

Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER) atentioneaza asupra faptului ca nerespectarea masurilor recomandate de autoritati dupa relaxarea restrictiilor poate duce la o catastrofa sanitara si economica. Distantarea individuala si portul mastii raman ‘singurele mijloace eficiente pentru a evita un dezastru’.

“Din datele pe care le avem la dispozitie dintr-o cercetare recenta se constata ca in spatiile publice inchise 4 romani din 10 nu utilizeaza deloc sau utilizeaza gresit masca de protectie si numai 2 din 10 sunt atenti la mentinerea distantarii individuale de minimum 1,5 metri”, a declarat Dragos Damian, director executiv PRIMER, potrivit unui comunicat de presa.

Conform sursei citate, aceasta constatare este extrem de ingrijoratoare, pentru ca la stadiul prezent de transmitere comunitara si in absenta unui tratament sau vaccin lucrurile ‘pot scapa rapid de sub control’.

Totodata, in opinia producatorilor industriali de medicamente din Romania, in conditiile in care punerea pe piata a unui medicament eficient si sigur sau a unui vaccin care sa previna boala se va prelungi pana spre sfarsitul anului, responsabilitatea individuala este ‘primordiala’.

Etichete: distantare sociala, masca de protectie, masuri preventie coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: