ANUNT CNAS: Sistemul cardului de sanatate va functiona offline cateva ore

21/09/2015

ANUNT CNAS: Sistemul cardului de sanatate va functiona offline cateva ore

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/anunt-cnas-sistemul-cardului-de-sanatate-va-functiona-offline-cateva-ore/

CNASDin cauza unor variatii de tensiune electrica, sistemul cardului de sanatate nu mai functioneaza online incepand cu orele 16.30.

“Incepand cu ora 16:30, astazi, 21.09.2015, la sistemul de card – CEAS s-a intrerupt alimentarea cu energie electrica in locatia unde este amplasata Autoritatea de Certificare ( acea componenta care permite semnarea cu cardul ). Echipa de suport lucreaza la remedierea acestei defectiuni. Specialistii lucreaza pentru remedierea defectiunii si apreciem ca in termen de maxim 3 ore sistemul va functiona in parametri normali”, scrie intr-o informare venita din partea CNAS.

“Pana la repornirea sistemului, furnizorii pot acorda servicii medicale si inregistra activitatea in aplicatiile informatice iar dupa confirmarea din partea CNAS ca sistemul este functional, serviciile se vor ridica in sistem in limita celor 72 de ore”, mai transmit reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Dupa repornirea echipamentelor si serviciilor aferente A.C. se va transmite mesaj pe toate canelele de comunicare cu CAS / Furnizori de servicii medicale si farmaceutice / Dezvoltatori de aplicatii in domeniu.

 Update CNAS: Incepand cu orele 18:30 sistemul a fost repornit. Furnizorii de servicii medicale si farmaceutice pot raporta serviciile validate cu cardul national.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: