ANUNT CNAS: Sistemul cardului de sanatate va functiona offline cateva ore

21/09/2015

ANUNT CNAS: Sistemul cardului de sanatate va functiona offline cateva ore

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/anunt-cnas-sistemul-cardului-de-sanatate-va-functiona-offline-cateva-ore/

CNASDin cauza unor variatii de tensiune electrica, sistemul cardului de sanatate nu mai functioneaza online incepand cu orele 16.30.

“Incepand cu ora 16:30, astazi, 21.09.2015, la sistemul de card – CEAS s-a intrerupt alimentarea cu energie electrica in locatia unde este amplasata Autoritatea de Certificare ( acea componenta care permite semnarea cu cardul ). Echipa de suport lucreaza la remedierea acestei defectiuni. Specialistii lucreaza pentru remedierea defectiunii si apreciem ca in termen de maxim 3 ore sistemul va functiona in parametri normali”, scrie intr-o informare venita din partea CNAS.

“Pana la repornirea sistemului, furnizorii pot acorda servicii medicale si inregistra activitatea in aplicatiile informatice iar dupa confirmarea din partea CNAS ca sistemul este functional, serviciile se vor ridica in sistem in limita celor 72 de ore”, mai transmit reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Dupa repornirea echipamentelor si serviciilor aferente A.C. se va transmite mesaj pe toate canelele de comunicare cu CAS / Furnizori de servicii medicale si farmaceutice / Dezvoltatori de aplicatii in domeniu.

 Update CNAS: Incepand cu orele 18:30 sistemul a fost repornit. Furnizorii de servicii medicale si farmaceutice pot raporta serviciile validate cu cardul national.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani