Angajatii din sistemul sanitar au iesit in strada la mitingul epuizarii

03/11/2020

Angajatii din sistemul sanitar au iesit in strada la mitingul epuizarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/angajatii-din-sistemul-sanitar-au-iesit-in-strada-la-mitingul-epuizarii/

Membrii Federatiei SANITAS, angajatii din sistemul sanitar, au pichetat Guvernul Romaniei in aceasta dimineata la “Mitingul epuizarii.

“Membri nostri, salariati in sistemul sanitar si in sistemul de asistenta sociala sunt epuizati pentru ca lupta de mai bine de 8 luni pe un front in permanenta schimbare, fara a li se respecta dreptul la odihna, la protectie, la remunerarea corecta a muncii, sunt cu atat mai epuizati cu cat pierd din ce in ce mai des colegi dragi, care nu mai fac fata luptei cu virusul ucigas din cauza stresului la care sunt supusi, stres care le slabeste capacitatea de aparare!

Pacientii nostri sunt epuizati de lipsa predictibilitatii in ceea ce priveste posibilitatile de tratament pentru afectiunile cronice sau urgente, de lipsa unor masuri coerente in ceea ce priveste strategia de limitare a raspandirii noului virus, de lipsa de coerenta in ceea ce priveste conduita si pasii de urmat in cazul infectarii cu SARS-COV-2. Societatea in intregime este si ea epuizata din cauza balbelor nesfarsite ale factorilor de decizie in ceea ce priveste gestionarea pandemiei la nivel national!”, se precizeaza intr-un comunicat al Federatiei SANITAS.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Potrivit sursei citate, angajatii din sistemul sanitar spun ca sunt cu fiecare zi mai obositi si mai putini, lipsa aprecierii ii demobilizeaza, iar in loc de masuri care sa ii protejeze si sa le asigure securitatea la locul de munca, Guvernul ia masuri care sa le limiteze drastic posibilitatea de a-si apara drepturile.

Reprezentantii salariatilor din Sanatate si Asistenta sociala spun ca au epuizat deja toate caile de dialog social si sunt in strada pentru a-si apara drepturile si a-si recastiga demnitatea.

Etichete: federatia sanitas, protest sanitas, personal medical pandemie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: