Anevrism de aorta toracica rupt, tratat endovascular cu succes, la Sibiu

21/08/2018

Anevrism de aorta toracica rupt, tratat endovascular cu succes, la Sibiu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/anevrism-de-aorta-toracica-rupt-tratat-endovascular-cu-succes-la-sibiu/


“Premiera medicala nationala la Sibiu dupa ce pacientului nu i se mai dadeau sanse de supravietuire. Primul caz de anevrism de aorta toracica rupt, tratat endovascular, a fost acceptat de conf. dr. Victor Costache si Echipa Inimii de la Sibiu dupa ce a fost refuzat in prealabil de doua Institute de Boli Cardiovasculare renumite, din cauza complicatiilor”, scrie intr-un comunicat de presa.  

Acest tip de interventie permite evitarea deschiderii cavitatii toracice, care s-ar fi soldat cu urmari postoperatorii mult mai complicate la un pacient foarte fragil, aflat in soc hemoragic, relateaza si Agerpres.

“In patologie rareori exista imposibil. Cred ca orice problema medicala are o solutie si optica ta, ca medic, este direct influentata de informatia si experienta acumulate, cazuistica personala si perfectionarea continua. Si as accentua perfectionare pentru ca in domeniul meu nu exista ‘eu stiu tot sau suficient”, a declarat chirurgul conf. dr. Victor Costache conform surselor mentionate.

Incidenta anevrismelor aortice este de 112 cazuri la 100.000 de locuitori.

Interventia de endoprotezare crosa aortica si aorta toracica descendenta cu stentgraft ‘Bolton Medical Relay’ prin abord chirurgical femural bilateral a fost realizata de echipa Heart Team la Spitalul European Polisano Medlife, formata din medicii chirurgi conf. dr. Victor Costache, dr. Felix Farcas, dr. Anca Chitic si anestezist dr. Sorin Ilie.

Continut educational:

Potrivit comunicatului, pacientul, in varsta de 77 ani si 11 luni, se simte bine, a fost trezit din anestezie la cateva ore dupa interventie, este stabil hemodinamic si respirator, fara acuze subiective. Acesta isi va putea relua stilul de viata anterior interventiei, cu efectuarea unor examinari angio-CT periodice si controlul valorilor tensiunii arteriale. El a fost externat dupa cinci zile de la interventie.

Cazul va fi prezentat in cadrul Congresului Societatii Internationale de Chirurgie Endovasculara, cel mai asteptat eveniment pentru chirurgia cardiovasculara, ce va avea loc in 4-6 octombrie, la Bucuresti.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani