Stiri medicale

Ancheta DNA in unitati medicale si sedii ale ministerului Sanatatii

Data ultimei actualizari: 16/06/2014

controale-in-spitaleO ancheta DNA care vizeaza directori din ministerul Sanatatii a fost initiata in urma unor suspiciuni de coruptie in ceea ce priveste proceduri de achizitii de aparatura si echipamente medicale. Ancheta vizeaza si trei spitale din Bucuresti, Polizu, Cantacuzino si Institutul de Urgenta Boli Cardiovasculare “Prof.dr.C.C.Iliescu”.

Sefi de spitale si directori din ministerul Sanatatii sub ancheta DNA

Intre departamentele din ministerul Sanatatii verificate de DNA se numara Departamentul Achizitii, Unitatea de Management a Proiectelor Bancii Mondiale si Departamentul de Dispozitive medicale.

“Procurorii DNA – Sectia de combatere a infractiunilor conexe celor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciunea savarsirii, in perioada 2008-2011, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, de catre functionari publici, in cadrul unor proceduri de achizitie, prin programe finantate din fonduri publice si din fonduri externe”, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Conform aceluiasi comunicat, vor fi efectuate perchezitii in 20 de locatii din Bucuresti, unitati sanitare si sedii ale unor institutii publice.

Trei spitale din Bucuresti sub ancheta

Ancheta DNA in urma suspiciunilor de coruptie in achizitii de aparatura si echipamente medicale vizeaza si trei spitale din Bucuresti, Polizu, Cantacuzino si Institutul de Urgenta de Boli Cardiovasculare “Prof.dr. C.C.Iliescu”.

Valoarea la care se ridica achizitiile in cauza se ridica la 7 milioane de euro.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.